Saturday , September 24 2022

Niculai Barbă este convins că turiști care au venit la Paști vor reveni în Bucovina, iar temerile legate de apropierea de Ucraina nu s-au adeverit

Vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă, este convins că cei care au vizitat obiective turistice din zona Bucovinei vor dori să revină cât mai curând în județul Suceava. „Conform Radio România Actualități, de Paști pe Litoral, au fost 2.000 de turiști, cam câte persoane au fost în Bucovina doar Duminică la Muzeul Satului Bucovinean și Cetate, atrași și de activitățile organizate de Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina și Muzeul Național al Bucovinei”, a precizat Niculai Barbă.

El este de părere că zona noastră le poate oferi turiștilor – pe lângă peisajele încântătoare și lăcașurile de cult unde slujbele se țin după rânduieli respectate nu doar de clerici, ci și de mireni care își iau în serios rolul de păstrători ai tradițiilor – și alte lucruri pe care le caută: relaxare, evenimente diverse ori elemente interesante de gastronomie locală. El susține că în județ sunt mulți turiști veniți să își petreacă Paștile în Bucovina și așa s-a confirmat ceea ce a spus în urmă cu câteva săptămâni la Ciocănești și anume că județul va fi plin în această perioadă de turiști din toate zonele țării. „Mă bucur să văd mașini din județe vecine: Iași, Neamț, Botoșani. (…) Ceea ce vedem în aceste zile, arată că am avut dreptate când am spus, la Ciocănești, unde era o prezentare foarte bună a Iașului, că este foarte frumos ce are acest județ, dar că vom vedea foarte multe mașini și foarte mulți turiști ieșeni venind de Paște în Bucovina … Iată că nu s-au confirmat acele temeri care existau în urmă cu câteva săptămâni că apropierea de Ucraina ar putea să-i determine pe turiști să nu vină în Bucovina”, a precizat vicepreședintele CJ Suceava. (D.P.)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …