Wednesday , April 7 2021

Municipiul Suceava nu va avea buget mai devreme de 15 martie

Primarul Ion Lungu a explicat ieri că din cauza prelungirii discu­țiilor la nivel cen­tral privind apro­barea buge­tului de stat – iar asta presupune ca bugetele locale să fie supuse apoi dezbaterii pentru încă 15 zile – termenul în care se va putea adopta proiectul de hotărâre de Consiliu Local cu privire la bugetul pe 2021 va fi decalat, în varianta optimistă, pentru perioada 15-19 martie  

Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a revizuit abordarea optimistă cu privire la adoptarea proiectului de buget local pentru anul 2021 până la jumătatea lunii viitoare. În conferința de presă online de miercuri, 24 februarie, primarul a spus că nu mai crede că este realizabil ca proiectul de buget local să fie adoptat anterior datei de 15 martie, dar speră ca în cea de-a doua jumătate a lunii viitoare să fie adoptat, totuși.

Deși, inițial, primarul Sucevei anunțase că bugetul local al reședinței de județ va fi aprobat până în data de 15 martie, în conferința de presă de miercuri, 24 februarie, edilul a explicat că din cauza prelungirii discuțiilor la nivel central privind aprobarea bugetului de stat – iar asta presupune ca bugetele locale să fie supuse apoi dezbaterii pentru încă 15 zile – termenul în care se va putea adopta proiectul de hotărâre de Consiliu Local cu privire la bugetul pe 2021 va fi decalat, în varianta optimistă, în perioada 15-19 martie.

Totuși, dezbaterile pe marginea proiectului de buget local al Municipiului Suceava pentru anul 2021 continuă la nivelul Primăriei. După cum a informat primarul Ion Lungu, miercuri sunt programate discuții cu consilierii USR-PLUS, iar joi cu consilierii PNL. (D.P.)

Vezi si

Președintele Academiei Române: Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, o adevărată universitate creştin-ortodoxă (FOTO-VIDEO)

Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, mai ales a celor de la sud şi …