Tuesday , April 16 2024

Muncitor mort la Dornești, după ce a fost sfâșiat de ghearele de la cupa unei vole

Miercuri, 11 mai,  în jurul orei 17, un muncitor care lucra la construcția unei case din Dornești a murit în urma unui accident cumplit. Ionuț-Gheorghe Prodan, de 38 ani din comuna Roma, județul Botoșani, împreună cu M. Marcel, de 57 de ani, din Dornești făceau curățenie pe șantierul unei locuințe aflate în construcție. La un moment dat, bărbatul din Dornești  s-a urcat pe vola ce era situată în curtea imobilului,  pentru ca  Prodan Ionuț Gheorghe să încarce în cupa volei, cu lopata, lutul din fața ușii de acces.

În timp ce M. Maricel a încercat să coboare cupa volei pentru a-l ajuta pe Prodan Ionuț Gheorghe, într-un moment de neatenție, a înaintat vola, strivindu-l pe bărbatul din Botoșani de peretele imobilului.

M. Maricel a dat vola înapoi și a observat că Prodan Ionuț fusese străpuns în zona bazinului de ghearele cupei, sângerând abundent și fiind în stare de inconștiență. Bărbatul din Dornești a încercat să oprească hemoragia și a încercat manevre pentru a-și resuscita colegul.

La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD și un echipaj de ambulanță din cadrul Spitalului Mun. Rădăuți care au constatat, în jurul orei 17.59, decesul lui Ionuț Gheorghe Prodan, cadavrul fiind transportat la Morga Spitalului Rădăuți, în vederea efectuării necropsiei.

M. Maricel a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Lucrătorii de poliție din cadrul SPR3 Marginea au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „ nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „ucidere din culpă”, cauza fiind soluționată procedural de lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Dornești. (O.S.)

Vezi si

Noi transporturi ilegale de lemn depistate de polițiștii suceveni  

Luni dimineață, la orele 04.45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit …