Friday , May 24 2024

Mormânt profanat la Corocăiești. Un bărbat tulburat susține că l-a visat pe mort, care i-a transmis un semn de viață din sicriu

Ieri dimineață tare, un bărbat de 45 de ani din Stroiești, simpatizant al cultului ”Oastea Domnului”, a înlăturat pământul de la un mormânt și a deschis sicriul unui bărbat din Corocăiești îngropat pe 28 martie. Până l-au internat la Psihiatrie, bărbatul din Stroiești le-a povestit polițiștilor că l-a visat pe “fratele” Viorel, mor­tul, care fusese ceva lider pe la “Oastea Domnului” și a cre­zut că i-a transmis un semn de viață din sicriu, așa că a pornit iute să-l dezgroape.

Marți dimineață, la ora 09:36, polițiștii din Ipotești au fost sesizați prin 112 de către preotul paroh al Bisericii cu hramul ”Sfânta Treime” din Corocăiești despre faptul că un mormânt situat în cimitirul nou a fost profanat.

Preotul fusese anunțat cu puțin timp înainte de către familia lui A. Viorel, înmormântat pe data de 28 martie în cimitirul respectiv, că mormântul  acestuia a fost profanat.

Deplasându-se la fața locului, preotul a observat că, într-adevăr, mormântul este săpat, pământul înlăturat, iar capacul sicriului este deschis, motiv pentru care a sunat imediat la 112.

Polițiștii care au ajuns la fața locului i-au găsit pe preot, pe membrii familiei defunctului, precum și pe autorul comiterii faptei, R. Ilie, de 45 ani, din Stroiești.

Bărbatul s-a declarat simpatizant al cultului ”Oastea Domnului” și a spus că a fost prezent pe 28 martie la înmormântare, iar  în noaptea de luni spre marți l-a visat pe ”fratele” Viorel și a crezut că i-a transmis un semn de viață din sicriu.

R. Ilie a fost dus imediat la UPU Suceava, în vederea internării la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Suceava.

Polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte. (O.S.)

Vezi si

Şomuz Fălticeni a încheiat play-out-ul pe primul loc, după 7-0 cu Rapid Brodoc

Şomuz Fălticeni a încheiat sezonul competițional 2023/2024 pe primul loc în play-out-ul Seriei I a …