Friday , October 7 2022

Modernizarea a cinci kilometri din drumul judeţean Pojorâta -Izvoarele Sucevei a fost finalizată

nechifor 03 iulie

  „Pentru viitorul apropiat, tot pe o componentă legată de Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova, va trebui să mai găsim o finanţare astfel încât ajungem până la punctul de frontieră. Astăzi putem spune cu certitudine că de la intersecţia cu drumul DN17, de la Pojorâta până aici în Moldova Suliţa şi spre Izvoarele Sucevei avem tronson legat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, a fost prezent în localitatea Moldova Suliţa unde a avut loc recepţia proiectului „Modernizarea DJ 175, km 30^800 – 30^900, 31^090 – 32^625, 35^900 – 39^000, Pojorâta -Izvoarele Sucevei, judeţul Suceava”, MIS-ETC 777, semnat între CJ Suceava, în calitate de beneficiar şi SC TRANSPORTURI AUTO SA Botoşani, în calitate de constructor.
Proiectul finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013, în valoare de 8.402.340,29 lei, a fost finalizat la data de 8 noiembrie 2013. Lucrările au fost demarate cu succes în cadrul acestui proiect de investiţii după cum urmează: lungimea drumului modernizate ste de 4,735 km iar lucrările includ 4.100 metri liniari şanţuri protejate cu dale din beton, două podeţe transversale, şase podeţe la drumuri laterale, reparaţii la zece podeţe şi realizarea de ziduri de sprijin din gabioane pe o distanţă de 163 metri liniari.
Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor a apreciat că lucrările la acest obiectiv de investiţii sunt de calitate foarte bună şi de referinţă pentru judeţ. „Lucrarea este de calitate foarte bună, este una din lucrurile de referinţă din judeţ pentru că această structură din beton va permite în perioada următoare o utilizare eficientă. Aici, avem şi trafic greu pentru că e zonă de munte, e zonă de transport cu gabarit ridicat, însă această combinaţie care presupune şi şanţuri de protecţie laterală, presupune şi structură din beton ne asigură toate condiţiile ca această structură să poată fi folosită” a declarat Cătălin Nechifor.
In viitorul apropiat Consiliul Judeţean Suceava va avea în vedere găsirea unei finanţări în cadrul aceluiaşi Program Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova pentru a putea închide punctul de frontieră.
„Pentru viitorul apropiat, tot pe o componentă legată de Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova, va trebui să mai găsim o finanţare astfel încât ajungem până la punctul de frontieră. Astăzi putem spune cu certitudine că de la intersecţia cu drumul DN17, de la Pojorâta până aici în Moldova Suliţa şi spre Izvoarele Sucevei avem tronson legat fiind vorba de câteva localităţi importante, Pojorâta, Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Suliţa şi Izvoarele Sucevei, care de ani de zile au fost lăsate cumva mai deoparte. Preocuparea a fost ca din aceşti bani care sunt pe legătura cu Ucraina să putem fructifica o investiţie foarte importantă, şi cred, aşteptată de cei care trăiesc în aceste localităţi”, a declarat Cătălin Nechifor. (D.P.)

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …