Mihai Pînzaru-PIM, distins de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer

reportersite
15 ianuarie 2021, 20:37

Renumitul caricaturist sucevean, Mihai Pînzaru-PIM, a primit din partea președintelui României, Klaus Iohannis Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția importantă avută, de-a lungul întregii sale activități, la promovarea culturii și a identității naționale românești”.

Foto: radiotop. ro

Maestrul PIM a publicat de-a lungul carierei sale peste 20.000 de lucrări de grafică umoristică, portrete și ilustrații de carte în țară și în străinătate și a primit 25 de premii naționale importante și cinci mari premii internaționale. În perioada 15 ianuarie – 28 februarie 2021, la Muzeul de Istorie, în Cafeteria, vă invită să vizitați expoziția „Zâmbete mascate”, a maestrului Mihai Pânzariu-PIM cu caricaturi prin care artistul a precizat că „marchez” împlinirea vârstei de 75 de ani (la 16 ianuarie 2021), sau, cum este scris în textul afișului, „jubileul celor 2.365.200.000 clipe de viață”!

Foto: presidency.ro

Maestrul Mihai Pânzariu PIM a precizat despre cele 75 de lucrări, full color, la care se adaugă un autoportret cu mască, că reprezintă amara reflectare, prin caricatură de presă a realității răvăşitoare a primului an de pandemie a coronavirusului – „un an care a îndoliat multe familii de români”. „Pandemia trece, Arta rămâne, deci, să fim sănătoși și veseli, vorba lui Nenea Iancu!”, a conchis maestrul Mihai Pânzariu-PIM. (D.P.)