Monday , November 28 2022

Medicii suceveni depun eforturi uriașe să salveze viața unei tinere mame, care nu a ascultat recomandările și a plecat din spital

Femeia era însărcinată în luna a VII-a, cu gemeni. Ea a mers la spital miercuri, cu edeme la membrele inferioare. Deși diagnosticată cu preeclampsie, ea a refuzat internarea. A revenit vineri la Spitalul Județean cu dureri puternice de cap. Pacientei i s-a făcut cezariană de urgență, iar nou-născuții sunt bine, dar medicii sunt rezervați în ce privește starea tinerei mame.

O femeie în vârstă de 32 de ani din municipiul Suceava a ajuns vineri seara în stare foarte gravă în Unitatea de Primire Urgențe, acuzând dureri foarte mari de cap. Tânăra, însărcinată în luna a șaptea, a mai fost la Spitalul Judedean Suceava și în cursul zilei de miercuri și, deși a fost diagnosticată cu preeclampsie, a refuzat spitalizarea.

Afecțiunea se manifestă prin hipertensiune și proteine în exces în urină, în timpul sarcinii, iar netratată poate duce la afecțiuni grave sau chiar deces.

”A ajuns vineri și a fost internată în secția de Ginecologie, unde i s-a făcut cezariană de urgență. Cei doi nou-născuți sunt internați în secția de Neonatologie. Copiii sunt bine, dar în ceea ce privește starea mamei medicii sunt destul de rezervați. A mai fost în urmă cu vreo două-trei zile la spital și a refuzat internarea. Venise pentru edeme la nivelul membrelor inferioare. Avea preeclampsie. În final, dacă nu a putut fi convinsă, s-a vorbit cu cardiologul să vină să îi prescrie măcar niște medicamente să ia acasă, dar a plecat din spital”, a menționat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

Se pare că medicii urgentiști i-au descoperit la începutul săptămânii mai multe cheaguri de sânge la nivelul picioarelor, iar în lipsa unui tratament, examenul la computer tomograf a identificat vineri astfel de cheaguri și la nivelul creierului. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Creștere semnificativă a numărului de copii internați cu viroze respiratorii. Medicii de la Spitalul Județean le explică părinților când trebuie să se prezinte cu micuții la Urgență

De la începerea sezonului rece, la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean …