Wednesday , December 8 2021

Medicii suceveni depun eforturi uriașe să salveze viața unei tinere mame, care nu a ascultat recomandările și a plecat din spital

Femeia era însărcinată în luna a VII-a, cu gemeni. Ea a mers la spital miercuri, cu edeme la membrele inferioare. Deși diagnosticată cu preeclampsie, ea a refuzat internarea. A revenit vineri la Spitalul Județean cu dureri puternice de cap. Pacientei i s-a făcut cezariană de urgență, iar nou-născuții sunt bine, dar medicii sunt rezervați în ce privește starea tinerei mame.

O femeie în vârstă de 32 de ani din municipiul Suceava a ajuns vineri seara în stare foarte gravă în Unitatea de Primire Urgențe, acuzând dureri foarte mari de cap. Tânăra, însărcinată în luna a șaptea, a mai fost la Spitalul Judedean Suceava și în cursul zilei de miercuri și, deși a fost diagnosticată cu preeclampsie, a refuzat spitalizarea.

Afecțiunea se manifestă prin hipertensiune și proteine în exces în urină, în timpul sarcinii, iar netratată poate duce la afecțiuni grave sau chiar deces.

”A ajuns vineri și a fost internată în secția de Ginecologie, unde i s-a făcut cezariană de urgență. Cei doi nou-născuți sunt internați în secția de Neonatologie. Copiii sunt bine, dar în ceea ce privește starea mamei medicii sunt destul de rezervați. A mai fost în urmă cu vreo două-trei zile la spital și a refuzat internarea. Venise pentru edeme la nivelul membrelor inferioare. Avea preeclampsie. În final, dacă nu a putut fi convinsă, s-a vorbit cu cardiologul să vină să îi prescrie măcar niște medicamente să ia acasă, dar a plecat din spital”, a menționat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

Se pare că medicii urgentiști i-au descoperit la începutul săptămânii mai multe cheaguri de sânge la nivelul picioarelor, iar în lipsa unui tratament, examenul la computer tomograf a identificat vineri astfel de cheaguri și la nivelul creierului. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Trafic blocat pe E 85, la Oniceni, de o autocisternă care a derapat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat miercuri, la ora 11.30,  că o …