Friday , April 9 2021

Medicii ieșeni, rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale bebelușului cu COVID-19 transferat de la Suceava. Fetița a făcut tromboembolism pulmonar. Mama este asimptomatica

Medicii de la Spitalul de Pediatrie “Sf. Maria” din Iași sunt rezervați în privința bebelușului transferat de la Spitalul Județean Suceava în stare gravă în urma infectării cu coronavirus.

Astfel, purtătorul de cuvânt al Spitalului “Sf. Maria”, dr. Lucian Cernahovschi, citat de ziare.com, a declarat marți, 1 decembrie, că bebelușul, o fetiță de șase săptămâni, a fost transferat în cursul nopții de duminică spre luni de la Spitalul Județean Suceava deoarece are COVID-19.

“Din păcate, sugarul a venit de la Suceava pozitiv la noul coronavirus. Se menține starea generală extrem de gravă, în continuare fetița este ventilată mecanic, cu suport electromecanic, cu suport electro-cardiac. Are o stare generală extrem de gravă. Nu are alte afecțiuni anterioare, dar în contextul bolii a făcut și un tromboembolism pulmonar mai complicat. Prognostic rezervat”, a precizat dr. Cernahovschi.

Potrivit sursei citate, mama copilului este si ea pozitiva la SARS-CoV-2, dar este asimptomatica.

Vezi si

CSU Suceava a obținut o nouă victorie în Liga Națională după o secetă de două luni

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a câștigat vineri, în fața celor de la CSM Bacău, …