Sunday , September 25 2022

Medicii de familie suceveni vor lucra și luna viitoare pe bază de acte adiționale

Noul Contract-cadru se va semna, cel mai probabil, începând cu data de 1 aprilie. In prezent, între CAS și furnizorii de servicii medico-farmaceutice din județ sunt încheiate 700 de contracte. De la 1 aprilie, biletele de trimitere eliberate de medicii de familie vor fi valabile 90 de zile, față de 60, cât erau până acum. Tot de la această dată, femeile însărcinate vor beneficia de o adeverință de la medicul de familie, adeverință care să le confirme sarcina și pe baza căreia să beneficieze de investigații gratuite  

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Suceava au încheiat acte adiționale cu furnizorii de servicii medicale din județ, la contractele de furnizare de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale pentru anul 2018, aceștia urmând să-și desfășoare acti­vitatea pe baza acestor documente și în cursul lunii viitoare. Se pare că procesul de contractare aferent anului 2019 se va derula începând cu data de 1 aprilie. Pentru furnizorii care la data de 31.12.2018 se aflau în contract cu CAS Suceava, contractele pentru anul 2018 s-au prelungit, la cererea furnizorilor și pe baza documentelor pe care le-au depus, prin acte adiționale valabile până la 31.03.2019. Furnizorii care nu se află în contract cu CAS Suceava și care vor depune cerere pentru intrare în relații contractuale și documentele necesare, vor încheia contracte cu valabilitate de la 1 aprilie până la 31 decembrie 2019. În prezent, între Casa de Asigurări de Sănătate și furnizorii de servicii medico-farmaceutice din județ sunt încheiate 700 de contracte, cele mai multe, și anume 278, sunt cu medicii de familie, 137 sunt cu farmaciile, 106 cu ambulatoriul de specialitate clinic, 28 cu cel paraclinic și zece cu cel de recuperare. 53 de medici stomatologi se află acum în contract cu CAS, la aceștia adăugându-se 68 de furnizori de dispozitive medicale și 15 unități spitalicești din județ. Cele mai puține contracte sunt încheiate între CAS și firmele de îngrijiri la domiciliu, unde sunt patru astfel de contracte semnate și unul singur cu o firmă de transport medical neasistat. În perioada următoare se vor organiza întâlniri de lucru cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava, Colegiului Județean al Medicilor, Asociației Medicilor de Familie, Colegiului Județean al Farmaciștilor și conducerilor spitalelor din județ în vederea procesului de contractare.

Pentru anul acesta, noul contract se pare că va aduce o serie de noutăți, printre care faptul că medicii de fa­milie vor putea să elibereze adeverințe femeilor însărcinate, care să le ateste sarcina și în baza cărora beneficiarele de pachet minimal de servicii medicale să poată beneficia de pachetul de bază de servicii medicale pe perioada sarcinii și lehuziei, după depunerea documentului la Casa de Asigurări de Sănătate Suceava. Tot de la această dată, se va majora de la 60 de zile la 90 de zile termenul de valabilitate al biletelor de trimitere pentru specialitățile clinice, pentru persoanele asigurate cu boli cronice și se va renunța la obligativitatea reconfirmării biletului de trimitere pentru investigații de înaltă performanță în ambulatoriu, în cazul în care în perioada de valabilitate a acestui bilet a survenit internarea persoanei asigurate respective. Astfel se va evita efectuarea unei noi deplasări la medicul prescriptor al investigației, iar verificarea neefectuării respectivei investigații în timpul internării se va face direct la furnizorul de servicii paraclinice din ambulatoriu, pe baza biletului de externare sau a scrisorii medicale emise de spital. De la 1 aprilie, medicii psihiatri pediatri vor primi mai mulți bani, deoarece se va majora numărul de puncte corespunzătoare serviciilor conexe actului medical ce pot fi prescrise de psihiatrii pediatrici pentru copiii cu tulburări din spectrul autist. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …