Friday , October 7 2022

Maşina interlopului „Blană” din Fălticeni a fost incendiată cu cocktailuri Molotov

Autoturismul Renault Megane a ars în proporţie de 80% . Proprietarul Daniel Stefan Blanaru, zis “Blană”, considerat şeful bandei de şantajişti şi tâlhari care făceau legea în Fălticeni în anul 2005, a fost condamnat, la începutul acestui an, de Tribunalul Suceava la 7 ani de închisoare. Alţi opt complici ai lui au fost condamnaţi la câte 5 ani de închisoare cu executare

Daniel-Stefan-Blanaru-BLANa [800x600]
foto:ziaruldepenet.ro

Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni au intervenit, în data de 18 septembrie 2014, la ora 22.52, cu o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la autoturismul Renault Megane proprietatea lui Daniel Stefan Blanaru zis „Blană”, de 34 de ani, localnic, parcat pe strada Dumbrava Minunată, din municipiul Fălticeni. La sosirea pompierilor militari, maşina ardea violent, în proporţie de 80%. Incendiul a fost stins la ora 23.20, în limitele găsite. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. In apropierea autovehiculului au fost găsite mai multe borcane sparte care conţineau material textil ce în prealabil a fost îmbibat în combustibil. Totul duce cu gândul la o răzbunare mafiotă împotriva lui Daniel Stefan Blanaru zis „Blană” o persoană cu un trecut infracţional tumultos. Din fericire, în urma incendierii automobilului nu s-au înregistrat victime.
La începutul acestui an, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Daniel Stefan Blanaru zis „Blană” la şapte ani de închisoare pentru „constituire a unui grup infracţional organizat”, „trafic de persoane”, „trafic de minori” şi „asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni”. Ceilalţi opt membrii ai găştii lui „Blană” s-au ales şi ei cu câte cinci ani de închisoare cu executare.
In luna martie a anului 2005, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), împreună cu ofiţeri de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Suceava şi de la serviciile similare de la inspectoratele de poliţie Suceava şi Botoşani au operat descinderi soldate cu reţineri şi ulterior arestări ai membrilor acestui grup infracţional organizat, care au recurs la acte de intimidare şi violenţă asupra mai multor persoane din municipiul Fălticeni, în perioada 2003 – 2005, de la care au pretins taxe de protecţie sau au recuperat diverse sume de bani, au făcut trafic de persoane, tâlhării, înşelăciuni, lipsiri de libertate, cam tot registrul infracţional posibil în condiţiile date. De reţinut că cei nouă inculpaţi care mai sunt în viaţă au fost judecaţi în stare de libertate, în condiţiile în care au fost eliberaţi din arest fără a avea dreptul de a părăsi ţara.
In anul 2003, procurorii au trimis în judecată un grup de cinci indivizi din Fălticeni pentru trafic de persoane şi trafic de minori, care au activat sub coordonarea a doi membri marcanţi ai lumii interlope din acest oraş – Gheorge Căluşeru – zis Căluş şi Ion Chiriac zis Ion Rusu, care este originar din Republica Moldova. Cercetările au continuat pentru probarea întregii activităţi infracţionale a acestora, care au traficat în total 15 victime – persoane de sex feminin dintre care cîteva sub vîrsta majoratului, toate fiind duse în Macedonia unde au fost obligate să se prostitueze în cluburi de noapte. Colateral, s-a descoperit că din trupa celor cinci fălticeneni trimişi în judecată în noiembrie 2003 a făcut parte şi Alin Jilavu, care a fost de asemenea trimis în judecată în dosarul şantajiştilor de la Fălticeni intens mediatizat ca fiind lotul “Blană”, de la porecla liderului găştii, Daniel Stefan Blanaru. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …