Mașină condusă de un tânăr băut, urmărită în viteză de poliție de la Dornești la Rădăuți

13 decembrie 2019, 2:39

Când a fost în sfârșit prins, conducătorul auto i-a mințit pe polițiștii că mașina era condusă de o femeie, care se afla de fapt pe scaunul din dreapta. Bărbatul are acum dosar penal 

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, în timp ce desfășurau miercuri, 11 decembrie, la ora 02.00, activități specifice pe linie rutieră, au observat un autoturism marca Audi care se deplasa haotic și cu viteza excesivă pe DN17A, pe raza comunei Dornești, îndreptându-se către municipiul Rădăuți.

Echipajul a pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune, iar autoturismul a fost interceptat abia la intrarea în municipiul Rădăuți, în momentul în care conducătorul auto a pătruns în stația peco Jet Oil și a coborât din autoturism cu intenția de a pătrunde în benzinărie.

Şoferul, David B., de 25 de ani, din Dornești, a declarat polițiștilor că nu a condus el autoturismul, conducătorul auto fiind Adelina P.. Ca pasageri în autoturism, pe locuri din spate, au fost legitimați Stelică T., din Rădăuți și Ilie P., din comuna Dornești, iar Adelina P. ocupa locul din dreapta față.Toate persoanele identificate în autoturism au fost conduse la sediul Poliției din Rădăuți.

Întrucât existau dubii cu privire la cele declarate de David B., acesta și Adelina P. au fost testați cu aparatul etilotest, David B, având o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar femeia o valoare de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi au fost conduși la Spitalul Municipal Rădăuți, unde cu consimțământul lor li s-au recoltat câte două probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma celor constatate și a audierii persoanelor identificate în autoturism a rezultat faptul că mașina era condusă de David B..

De asemenea, s-a constatat că ITP este expirată din data de 8 decembrie, fapt pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional, procedându-se la reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

David B. s-a ales cu dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”. (O.S.)