Wednesday , March 29 2023

Mamă a șase copii mici, bătută de soț pentru că a refuzat să-i mai dea bani să joace la păcănele

Împotriva bărbatului de 46 de ani polițiștii au emis un ordin de protecție, fiind evacuat din casă.       

      

Miercuri seara, în jurul orei 19.40, polițiștii din Rădăuți au fost sesizați telefonic de un minor despre faptul că  tatăl său o agresează pe mama sa. Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au fost găsiți cei doi soți care purtau o discuție contradictorie pe un ton ridicat. Bărbatul din interiorul locuinței a refuzat inițial să deschidă ușa, iar femeia le-a spus polițiștilor că se află într-o stare de temere.

În cele din urmă, bărbatul, L. I., de 46 ani,  a deschis ușa și a ieșit din casă, după care a spus că este nemulțumit de relația cu soția sa și i-a cerut bani pentru a plăti demersurile unui divorț, însă aceasta nu a fost de-acord, motiv pentru care a împins-o. În schimb, femeia de 41 ani, extreme de speriată, le-a spus polițiștilor că în timp ce se afla în casă cu cei șase copii minori, în jurul orei 19.00 soțul său i-a cerut bani pentru a juca la jocuri electronice, însă ea nu a fost de acord cu acest lucru. Din acest moriv, bărbatul a tras-o de păr și a împins-o, provocându-i suferințe fizice. Femeia nu a dorit a îi fie acordate îngrijiri medicale și i s-a adus la cunoștiință faptul că poate să se deplaseze la Institutul de Medicină Legală în vederea eliberării unui certificat medico-legal cu privire la suferințele fizice suferite în această seară.

Conflictul a fost aplanat de polițiști, dar pentru că exista un risc iminent pentru sănătatea și integritatea corporală a femeii, a fost emis un ordin de protecție provizoriu, lucru cerut inclusiv de victimă. Timp de cinci zile, scandalagiul are astfel interdicția de a se apropia de soție și locuința acesteia.  Bărbatul a părăsit domiciliul, iar pe numele lui s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „violență în familie” și „amenințare”. (O.S.)

Vezi si

Pe 2 aprilie, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, clădirea Primăriei Suceava va fi iluminată în albastru

Studenți ai specializării Asistență Socială, anul II, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) care își …