Tuesday , November 29 2022

Lungu susţine că firma câştigătoare a licitaţiei de salubrizare stradală va putea fi stabilită până la sfârşitul lunii

lungu in camasa albastra pecampulcu papadii

 „Comisia se va întruni din nou pentru a analiza ofertele depuse, atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere tehnic. Ne dorim ca într-o perioadă cât mai scurtă de timp să putem declara un câştigător, să avem un contract stabil pe salubritatea stradală pentru că pe acest contract temporar lucrurile nu merg foarte bine”, a declarat Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, crede că sunt şanse ca noul operator de salubritare stradală să poată fi desemnat până la sfârşitul acestei luni. Ion Lungu a afirmat acest lucru într-o conferinţă de presă în care s-a referit şi la cea mai recentă contestaţie depusă de una din asocierile de firme care au depus oferte la licitaţia respectivă, contestaţie care blocase din nou procedura de licitaţie. Potrivit primarului, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţia depusă de asocierea firmelor Florconstruct, Diasil şi Bratner Servicii Ecologice. „CNSC a respins contestaţia depusă. Ei cereau anularea licitaţiei pentru că nu s-a respectat termenul de depunere a ofertelor”, a declarat Ion Lungu. ~n schimb, conform celor declarate de Ion Lungu, CNSC a considerat că nu este fondată contestaţia care viza nerespectarea procedurii de atribuire a licitaţiei din 15 aprilie. „Primăria a procedat corect, în concluzie. După cum spune aici, nu sunt motive întemeiate pentru această conmtestaţie şi, ca atare, continuă procedura de licitaţie”, a mai spus Ion Lungu.
Pentru licitaţie au fost depuse încă două oferte alături de cea a asocierii de firme Florconstruct, Diasil şi Bratner Servicii Ecologice. Este vorba despre ofertele firmelor bucureştene Rosal şi Romprest, prima fiind şi titularul contractului încheiat cu nouă ani de zile în urmă.
Contractul respectiv a expirat anul trecut, dar din cauza contestaţiilor şi a unor neînţelegeri în Consiliul Local cu privire la condiţiile care urmau să fie incluse în caietul de sarcini, nu s-a putut organiza licitaţia decât în data de 15 aprilie. Asta în condiţiile în care contractul expira în toamnă, iar pe fondul tergiversărilor licitaţia a fost fixată la mijlocul lunii ianuarie, dar a fost blocată de alte contestaţii. ~n vara anului trecut exista varianta prelungirii cu maxim patru ani a contractului de salubrizare stradală, însă primarul Ion Lungu nu a dorit acest lucru şi nici cei de la Rosal, pe motiv că preţurile erau stabilite cu aproape opt ani în urmă, când situaţia economică era cu totul alta şi nu mai erau de actualitate. De la expirarea contractului de salubrizare stradală şi până acum s-a lucrat pe un contract temporar, pe forţă majoră.
Cu câteva luni în urmă, primarul Ion Lungu declara că sunt semnale foarte serioase din partea mai multor operatori de salubrizare stradală care ar urma să depună oferte mai avantajoase decât cea în baza căreia Rosal câştigase licitaţia cu opt ani în urmă. {i noul contract de salubrizare a Sucevei va fi încheiat pentru o perioadă de opt ani. Licitaţia va porni de la suma de 24,9 milioane de lei, fără TVA. La deschiderea ofertelor care a avut loc în data de 15 aprilie s-a constatat că, la modul general, cea mai scăzută ar fi a celor de la Rosal, însă nu s-a luat o decizie pentru că trebuia aşteptat din nou rezultatul noii contestaţii a celor de la Diasil, Florconstruct şi Bratner Servicii Ecologice şi, de asemenea, trebuiau analizate ofertele în amănunt. „Comisia se va întruni din nou pentru a analiza ofertele depuse, atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere tehnic. Ne dorim ca într-o perioadă cât mai scurtă de timp să putem declara un câştigător, să avem un contract stabil pe salubritatea stradală pentru că pe acest contract temporar lucrurile nu merg foarte bine. ~n concluzie, licitaţia merge înainte şi sper ca până la sfârşitul lunii să avem declarat un câştigător”, a declarat Ion Lungu. (Dan PRICOPE)

Vezi si

A fost dezvelit bustul generalului Iacob Zadik, de pe Aleea Unioniștilor

Împlinirea a 104 ani de la Unirea Bucovinei cu Țara a fost sărbătorită  la Suceava …