Sunday , February 5 2023

Lungu: Ambasadorul Franței a mulțumit public municipiului Suceava pentru ajutorul oferit migranților și cetățenilor Ucrainei

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat joi la Institutul Francez din Bucuresti, la o întâlnire între aleși locali din România și aleși locali din Franța.

Principala problemă discutată a fost legată de situația din Ucraina. S-a discutat despre conflictul din Ucraina și consecințele acestuia asupra Europei și despre gestionarea refugiatilor în România și în Franța. Doamna ambasador al Franței în România, Excelența Sa Laurence Auer, a mulțumit în plenul reuniunii municipiului Suceava pentru implicarea și ajutorul acordat migranților si cetațenilor rămași in Ucraina”, a declarat primarul Lungu.


De asemenea, acesta a avut o scurtă discutie cu Excelența Sa Laurence Auer pe tema relațiilor municipiului Suceava cu Franța, despre funcționarea Alianței Franceze la Suceava și asupra relațiilor de colaborare cu orașul înfrățit Laval din Franta, precum și posibilitatea colaborării si cu alte orase din Franța.


”Pentru implicarea doamnei ambasador in realizarea Alianței Franceze la Suceava, pentru implicarea in gestionarea migranților ucraineni (Excelenta Sa a vizitat săptămâna trecută orașul Suceava si vama Siret) voi propune ca Excelența Sa să fie declarată Cetățean de Onoare al Municipiului Suceava”, a spus Ion Lungu.

De asemenea, în cursul zilei de joi edilul Sucevei a purtat discutii pe teme administrative la Compania Natională de Investiții, la Ministerul Finanțelor Publice, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Lucrărilor Publice .


”Sperăm ca in urma acestei intîlniri de solidaritate cu Ucraina, cu poporul ucrainean, să putem ajuta cât mai mult poporul ucrainean atât autoritățile locale din Romania cât si cele din Franța”, a transmis primarul Ion Lungu.

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din județ. Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

Prefectura Suceava a informat, duminică dimineață, că Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele …