Tuesday , March 5 2024

Locul II la Olimpiada sportului militar liceal 2022, obținut de elevii Colegiului Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc

Lotul sportiv al Colegiului Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a avut o prestație deosebită la Olimpiada sportului militar liceal, obținând cel mai mare punctaj la etapa a II-a a acestei competiții, găzduită de Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza.

Elevii au obținut rezultate foarte bune atât în cadrul echipei, cât și la individual, arătând pregatirea realizată de către sportivi la cele șapte discipline: atletism, tenis de masă, baschet, handbal, volei (masculin și feminin), tir și triatlon ca probe aplicativ-militare. Prin cumularea rezultatelor din această etapă, cunoscută și sub denumirea de ”Spartachiada mare”, cu cele de la prima etapă – ”Mica Spartachiadă”, Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” a obținut locul al II-lea în clasamentul general, la două puncte diferență de câștigătorii primului loc.

”Elevii ștefăniști au arătat pe tot parcursul acestor zile motivație, ambiție, maximă concentrare și mult efort, obținând rezultate remarcabile, care i-au clasat pe primele poziții, sub îndrumarea domnilor profesori Romică Drehluță, Irina Popescu, col(r) Vasile Blanariu, lt.col.(r) Florin Băcanu, lt.col.(ret.) Ilie Moldoveanu și domnul maior Daniel Galben”, au transmis reprezentanții colegiului.

Luni, 23 mai, a avut loc festivitatea de premiere, la care a fost prezent și comandantul colegiului câmpulungean, colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici. Elevii s-au bucurat să poată participa la această competiție de tradiție, după doi ani de pandemie în care Spartachiada nu a mai fost organizată.

”Aflându-mă în ultimul an, am venit cu gândul de a da tot ce am mai bun și de a ajuta ca la finalul competiției să fim pe primul loc. Astfel, am reușit să mă clasez pe podium la toate probele la care am participat, dar nimic nu ar fi fost posibil fără sprijinul și susținerea domnilor profesori. Felicitări tuturor pentru ambiția și forța de care au dat dovadă!” a spus elev sergent Florentin Condur.

”Am progresat pas cu pas încă din clasa a IX-a, iar acum fac parte dintr-o echipă dedicată, care nu renunță înainte de fluierul final. Am reușit să obținem toate cele patru victorii și ne bucurăm pentru fiecare punct adus. Principiul nostru este: Nu există eu, există doar noi!” a afirmat elev sergent Karina Pop. (O. N.)

Vezi si

 Amenzi de 30.000 de lei și lemn de peste 126.000 de lei confiscat de la doi gateriști care au raportat 6 transporturi fictive de lemn

 Urmare a unei petiții adresate Gărzii Forestiere Suceava de către o persoană fizică, cu privire …