Sunday , April 21 2024

Leii Simba și Georgiana au scăpat ieri pentru scurt timp din cuștile de la Zoo Rădăuți

Leoaica Georgiana și leul Simba împărțeau aceeași cușcă și au scăpat ieri dimineață când erau hrăniți. Animalele nu au părăsit incinta Grădinii Zoologice, fiind în scurt timp tranchilizate și duse înapoi în cuști. A fost emis și un mesaj RoAlert, dar nimeni nu a fost în pericol, la acea oră nefiind vizitatori la Grădina Zoologică. 

A fost alertă maximă joi, la Rădăuți, unde doi lei (Simba și Georgiana) au scăpat dintr-o cușcă de la Grădina Zoologică.  Locuitorii din zonă au fost alertați printr-un mesaj Ro-alert în care se menționa că ”a fost semnalată prezența necontrolată a doi lei în municipiul Rădăuți, în proximitatea ZOO. Evitați zona și fiți prudenți! Păstrați distanța față de animale și nu încercați să vă fotografiați cu acestea sau să le hrăniți”.

Leoaica Georgiana și leul Simba împărțeau aceeași cușcă și au scăpat când erau hrăniți.

Trebuie spus că nu era niciun vizitator la acea oră în Grădina Zoologică, dar mai multe grupuri de copii erau programate să viziteze ieri parcul ZOO, în cadrul unor excursii școlare, dar programul lor a fost imediat anulat. 

Reprezentanții Grădinii Zoologice din municipiul Rădăuți au anunțat însă în jurul orei 10.30 că nu mai există niciun pericol, cele două animale fiind tranchilizate.

”În dimineața zilei de 9 iunie, în timpul igienizării cuștilor, doi lei au părăsit accidental perimetrul acestora și au rămas liberi în parcul Zoo. Imediat, s-a activat planul pentru situații de urgență, perimetrul parcului Zoo fiind asigurat de forțele de ordine ( Poliție, Jandarmerie și Poliție Locală ). A fost chemat medicul veterinar Constantin Lazăr , care a tranchilizat ambele feline, ( ora 09:32 – leoaica, ora 09:36 – leul ). Perimetrul parcului Zoo este în siguranță în momentul actual! Mulțumim autorităților și medicului veterinar Lazăr Constantin, care au gestionat cu profesionalism această situație!  Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de mesajul RoAlert. Vă asigurăm că nicio clipă populația municipiului Rădăuți nu a fost pusă în pericol, mai mult, în acel moment, în parcul Zoo nu existau vizitatori!”, au transmis reprezentanții ZOO Rădăuți. (C.R.)

Vezi si

ADU și-a lansat candidații la fucția de primar al Sucevei și președinte al Consiliului Județean

Alianța Dreapta Unită (ADU) Suceava a lansat oficial, la o ceremonie care a avut loc …