Wednesday , March 22 2023

Lansare de carte la USV: “Arhimandritul Cleopa Ilie: predicator și dascăl al Evangheliei”

Joi 9 martie 2023, ora 15.30 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților va avea loc lansarea cărții: “Arhimandritul Cleopa Ilie: predicator și dascăl al Evangheliei”, scrisă de către pr. prof. dr. Arhim. Grichentie Natu de la „Mănăstirea Sfântului Ioan cel Nou”, din Suceava. Lucrarea este înscrisă în colecția „Teologia română contemporană”, editată în limba greacă, la Editura Barbounaki din Tesalonic, Grecia, 2017.

În anul 2022 s-a tipărit în limba română la Editura Crimca, a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Cartea reprezintă lucrarea de doctorat a autorului, susținută la Facultatea de Teologie, Universitatea „Aristotel” din Tesalonic și are un conținut de mare folos atât pentru preoți, profesori, studenti, cât și pentru creștinii care doresc să citească cuvinte și sfaturi de folos duhovnicesc.

Personalitatea părintelui Cleopa și opera sa omiletică reprezintă tema acestei lucrări. Această activitate a sufletului creștin se va dovedi în timp pentru tinerele generații. Evenimentul va avea loc în sala Auditorium Joseph Schmidt a Universității Ștefan cel Mare, str. Universității, nr. 13.

Vezi si

Razie la Gura Humorului – 120 de persoane legitimate, 88 de mașini verificate, amenzi de aproape 30.000 de lei

Marți, 21 martie, pe raza orașului Gura Humorului polițiștii au desfășurat o razie, cu efective …