La PTF Siret au fost preluate dosarelor de burse pentru elevii din Ucraina care studiază la școli în limba română sau cu predarea limbii române ca limbă maternă

reportersite
23 noiembrie 2020, 6:30

O delegație a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni condusă de secretarul de stat Ovidiu Burdușa s-a aflat zilele acestea la punctele de trecere a frontierei de la Sighetu Marmației și Siret pentru a prelua dosarele de burse pentru elevii etnici români din Ucraina care studiază la școli în limba română sau cu predarea limbii române ca limbă maternă.

Astfel, potrivit unei informări postată în acest sens pe contul de facebook ala Consulatului General al României la Cernăuți, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a participat, vineri, în punctul de trecere al frontierei Siret, la preluarea dosarelor de burse pentru elevii etnici din Ucraina care studiază la școli în limba română sau cu predarea limbii române ca limbă maternă. „Documentația a fost transmisă de consulul general al României la Cernăuți, doamna Loredana Irina Stănculescu, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava, domnul Niculai Barbă, și a oficialilor DRP”, se arată în sursa citată.
secretarasite
Asta în condițiile în care, joi, 19 noiembrie a.c., la Sighetu Marmației, secretarul de stat Ovidiu Burdușa și directorul Direcției Comunități Istorice din cadrul DRP, Radu Cosma, au primit dosarele de la reprezentanții oficiului consular al României la Slatina/Solotvino, Grațian Florin Pârvu și Gheorghe Anghel.
secretarasite
În cursul săptămânii viitoare vor ajunge în țară și dosarele transmise de Consulatul General al României la Odesa. În cadrul întâlnirii din punctul de trecere al frontierei au fost purtate și discuții cu privire la viitoare colaborări pentru derularea unor proiecte pe zona transfrontalieră. Anul acesta, peste 5.000 de elevi etnici români din clasele I-III din Ucraina beneficiază de burse în valoare de 1.000 de lei/elev, oferite de DRP. (D.P.)