Sunday , April 28 2024

La primăvară va începe modernizarea sălii de ședințe a Primăriei Suceava

 Proiectul a fost realizat de firma regretatului arhitect Bogdan Adomniței, iar în a doua parte a lunii noiembrie va avea loc licitația. Teoretic, șase luni ar trebui să decurgă lucrarea de la data ordinului de începere pe care Primăria Suceava speră să îl semneze cel târziu în martie. Aflați mai jos ce valoare are proiectul și ce dotări sunt prevăzute la sala de ședințe de la ultimul etaj al Primăriei, precum și ce condiții trebuie să îndeplinească firmele care vor depune oferte.

Execuția lucrărilor de „Reabilitare și modernizare Sală de ședințe sediu Primărie” a fost scoasă la licitație zilele trecute. Investiția propusă are menirea să transforme actuala sală de Consiliu într-o sală multifuncțională, care să îndeplinească cerințe diferite, incluzând echipament tehnic adecvat și mobilier care poate fi adaptat (modular), pentru a servi și altor activități: expoziții, conferințe, întruniri. Valoarea totală estimată este de 3.008.389 lei, fără TVA și nu include și cheltuieli „diverse și neprevăzute” care potrivit reglementărilor actuale pot să fie de maxim 10% din cheltuielile de construcții și montaj (C+M). Proiectul nu este împărțit pe loturi și nu este finanțate cu fonduri europene, ci cu sume de bani de la bugetul local.

Cheltuielile cu investiția de bază reprezintă 2.976.979,93 lei fără TVA din care – potrivit devizului general atașat la documentația de atribuire – construcțiile și instalațiile în valoare de 1.465.609,93 lei fără TVA (3.500 lei fiind montajul de utilaje și echipamente tehnologice și funcționale iar 18.000 de lei este valoarea estimată pentru acele utilaje și echipamente tehnologice și funcționale) iar diferența de 1.489.870 lei fără TVA reprezintă dotări.

Potrivit fișelor tehnice atașate la documentația de atribuire, vor fi achiziționate și montate: procesor de control echipamente AV (1 buc); tabletă de control (1 buc); amplificator distribuție semnal HDMI cu 4 ieșiri (1 buc.); microfon gooseneck pentru prezidiu (5 buc.); sistem microfon wireless (5 buc.); platformă digitală audio (1 buc.); modul expansiune intrări audio pentru platforma digitală audio (2 buc.); modul expansiune ieșiri audio pentru platforma digitală audio (1 buc.); interfața USB/Bluetooth pentru platforma digitală audio (1 buc.); switch AVB (1 buc.); incinte acustice direcționale (4 buc.); incintă acustică tip pendant (8 buc.); amplificator audio (1 buc.); panou perete pentru control volum (1 buc.); cart pentru displayuri de până la 65” (4 buc.); suport de proiector cu capacitate de susținere mare (1 buc.); ecran de proiecție 310×173 – dimensiuni maxime cu ecranul extins de 320×184 (1 buc.); convertor HDMI/DVI la USB 3.0 (1 buc.); Rack 42U (1 buc.; n.red. fișa tehnică 47 face trimitere la posibilitate de încărcare simultană 4 acumulatori NiMH și NiCd de tip AA și AAA, independent iar asta ar însemna că, probabil, a fost o eroare de redactare în sensul că nu despre Rack42U ar fi vorba, ci la fel de probabil despre un tip de alimentator, însă cel mai corect este ca astfel de posibile erori să fie corectate de autoritatea contractantă); Rack 42U (1 buc. – fișa tehnică 48); switch rețea cu 48 de porturi și PoE+ (1 buc.); UPS (1 buc.); tava de rack (4 buc.); cablu pentru semnal sunet/microfon (200 metri); cablu pentru difuzoare (200 metri); cablu de rețea (300 metri); sistem desktop (1 buc.); trepied cu stativ pentru două camere video (2 buc.). Iar astea sunt aspectele ce țin de partea tehnologică. La toate se cere o perioadă de garanție de minim 36 de luni, excepție făcând cablurile.

Ce altceva atunci va mai fi procurat? Ei bine, lista dotărilor pentru sală mai cuprinde și elemente de mobilier sau de dotări tehnice care nu sunt însumabile utilajelor și echipamentelor tehnologice pentru care sunt necesari „curenți slabi”. În continuare, prezentăm lista cu elemente de mobilier și alte dotări care nu sunt asimilabile acelor echipamente pe „curenți slabi”. Este vorba despre: scaune amfiteatru cu talpă (82 buc.); scaune amfiteatru cu talpă pe role (56 buc.); modul masă prezidiu (24 buc.), scaune directorale (5 buc.); panouri expoziție/prezentare cu picioare mobile, 4 panouri + 5 stâlpi cu role blocabile; modul postament prezidiu 300×160 (2 buc.); postament pentru televizor (2 buc.); suport umerașe garderobă (5 buc.); siglă și stemă (1 buc.); panou de scris flipchart cu accesorii (10 buc.); semnalistică placă plexiglass transparent cu litere negre (10 buc.); plante în ghiveci (6 buc. – de talie medie: dracena, zamioculcas, zamiifolia, yucca); laptop (1 buc.); coșuri de gunoi metalic cu pedală pentru colectare selectivă (7 buc.); mobilier oficiu (1 SET); expresor de cafea (1 buc.); minifrigider (1 buc.); cuptor cu microunde (1 buc.); set de 6 căni și 6 pahare (4 buc.); oglindă de baie (2 buc.); uscător mâini vertical (2 buc.); dozator cu sensori pentru săpun lichid (4 buc.); dozator cu senzor pentru dezinfectant (5 buc.); perie de curățat inox cu posibilitate de montat pe perete (3 buc.); dispenser hârtie igienică (3 buc.); dispenser odorizant profesional, programabil (4 buc.); dispenser din inox pentru prosoape (3 buc.); coșuri de gunoi metalic cu pedală (7 buc.); jaluzele verticale textile black-out (41 buc.); jaluzele verticale (21 buc.); televizoare LED smart (4 buc.); televizor diagonală 214 cm (2 buc.). Majoritatea acestor elemente vor trebui ofertante având o perioadă de garanție de 12 luni, cu câteva excepții cum ar fi mesele de prezidiu și cele două tipuri de scaune de amfiteatru unde garanția cerută este de 24 de luni. Şi în acest caz credem că ar fi necesară o remediere a unei posibile erori, dar mai exact cu privire la scaunele directorale unde la fișa tehnică este precizat ba un termen de garanție de 24 de luni (parametrii tehnici și funcționali), ba condiții de garanție și postgaranție de minim 12 luni de la livrare; probabil va fi 24 de luni, după cum rezultă și din Formularul 4 atașat de autoritatea contractantă ca și „clarificare din oficiu” (s.red.).

Data limită la care se vor depune ofertele este 21 noiembrie, ora 15:00. Având în vedere că este specificat în anunțul de participare faptul că oferta va trebui să fie valabilă până la data de 21 martie 2023 (de altfel și garanția de participare este tot pe patru luni), este de presupus că intenția Primăriei este de a finaliza procedura cât mai repede și, dacă nu vor fi contestații, să fie atribuit contractul până în martie ca imediat să poată fi dat ordinul de începere al lucrărilor. Potrivit fișei de date a achiziției, durata contractului va fi de șase luni, ceea ce înseamnă că dacă totul va decurge conform planului pe care îl are conducerea Primăriei, atunci actuala sală de ședințe va fi modernizată până la finalul lui noiembrie 2023.

Una dintre condițiile pe care vor trebui să le îndeplinească participanții la licitație – fiind o sumă nu foarte mare se va face procedură simplificată (a nu se confunda cu atribuirea directă!) – este de a prezenta lista lucrărilor executate în ultimii 5 ani (calculați până la dată limită de depunere a ofertelor) din care să rezulte că au fost executate, în conformitate cu normele profesionale în domeniu, lucrări similare cu cele care fac obiectul prezentei proceduri (lucrări din domeniul construcțiilor civile sau lucrări similare din punctul de vedere al complexității cu cele care fac obiectul prezentei proceduri de achiziții) în valoare cumulată de minim 3.000.000,00 lei fără TVA în cadrul a unui sau cel mult 3 contracte. Lista va trebui să fie însoțită de certificări de bună execuție care să indice beneficiarii, valoarea, perioada și locul execuției lucrărilor avute în vedere la încadrarea în pragul valoric minim impus. De asemenea, lista va fi însoțită de certificate de bună execuție sau documente pentru lucrările cele mai importante, emise sau contrasemnate de către o autoritate sau de către clientul beneficiar care să indice beneficiarii, indiferent dacă aceștia sunt autorități contractante sau clienți privați, valoarea, perioada și locul executării lucrarilor avute în vedere la încadrarea în pragul valoric minim impus. În cazul în care ofertantul nu a acționat ca și contractant unic, va trebui să precizeze care a fost obiectul părții îndeplinite în cadrul asocierii, precum și contravaloarea lucrărilor executate de acesta. (Dan PRICOPE)

Vezi si

 Un tânăr care a încercat să fure două bormașini din Leroy Merlin, prins de doi polițiști aflați în timpul liber

Vineri seara, la ora 19.02, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin  112 de …