Wednesday , April 7 2021

La ora 15:50 incendiul de la Prefectura a fost declarat lichidat (GALERIE FOTO)

UPDATE: La ora 15:50 incendiul a fost declarat lichidat.  O comisie formata din specialisti cerceteaza cladirea pentru stabilirea cauzei probabile. Raman in continuare la fata locului, pentru monitorizare, o autoscara si o autospeciala de stingere.

 

Incendiul de la acoperişul Palatului Administrativ a fost localizat în urma intervenţiei pompierilor, situaţia fiind sub control, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

“Incendiul este localizat, nu se poate extinde la celelalte etaje sau clădiri din zonă. Situaţia este acum sub control”, a afirmat reprezentantul ISU Suceava.
El a arătat că a fost afectat acoperişul clădirii administrative pe o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi. “Incendiul s-a manifestat la astereala de lemn a acoperişului şi a degradat inclusiv învelitoarea din tablă”, a arătat Alin Găleată.
De asemenea, acesta a menţionat după ce va fi finalizată misiunea de lichidare în totalitate a incendiului, va fi stabilită şi cauza probabilă de izbucnire a focului.
Totodată, el a arătat că pompierii ajunşi la faţa locului nu s-au putut baza la început pe hidranţii din zonă “care nu aveau presiunea optimă” şi de aceea au fost suplimentate autospecialele cu apă. Alin Găleată a adăugat că astfel de probleme se întâlnesc în mai toate zonele unde se intervine de către pompieri pentru stingerea incendiilor.
Pentru lichidarea incendiului de la acoperişul Palatului Administrativ din Suceava acţionează un număr de 18 autospeciale de stingere şi 5 autoscări, au informat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).


“În acest moment, dispozitivul de stingere este format din 18 maşini de stingere (13 din cadrul ISU şi alte 5 de la serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă) şi 5 autoscări”, se arată în informarea IGSU.
ŞiInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani a trimis mai multe autospeciale în sprijinul ISU Suceava, care intervine pentru stingerea incendiului de la Palatul Administrativ, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul şef al ISU Botoşani, Decebal Muraru.Potrivit acestuia, la misiunea de la Suceava participă autospeciala de salvare şi lucru la înălţime, dar şi două autospeciale de stingere a incendiilor cu apă şi spumă.


ISU Suceava a informat că nu sunt persoane rănite, iar toate persoanele care se aflau în interiorul clădirii la momentul izbucnirii incendiului s-au autoevacuat. (Agerpres)

Vezi si

Președintele Academiei Române: Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, o adevărată universitate creştin-ortodoxă (FOTO-VIDEO)

Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, mai ales a celor de la sud şi …