La finele anului viitor, Spitalul Județean Suceava va avea heliport

12/09/19 ora:12:08am

Asocierea de firme formată din Loial Impex SRL Suceava, care este lider de asociere, ABC Development Aviation SRL București și Geiger Transil­­vania SRL Cristești Mureș, a câștigat licitația privind execuția lucrărilor de realizare a heliportului unității spitalicești sucevene.

Este de precizat că pentru lucrări de construire ,,UPU – SMURD – Construire heliport pe terasa superioară a Spitalului Judetean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, contractul de achizitie publica are ca obiect proiectare și execuție, nu doar exe­cuția în sine a lucrării. Anunțul de participare simplificat a fost postat în SEAP pe data de 12 iulie, termenul de depunere al ofertelor fiind data de 21 august iar criteriul de atribuire stabilit de autoritatea contractantă a fost „prețul cel mai scăzut”. Deliberarea (selecția câștigătorului) a avut loc în data de 3 septembrie 2019, însă deocamdată anunțul de atribuire nu a fost postat pe SEAP. De altfel, potrivit celor postate pe SEAP, asocierea respectivă, având ca terț și subcontractant pe MOLDPROIECT-ASD și sub­contractanți declarați pe SC LIFT SERVICE SRL și C.G. DESIGN CONS S.R.L. Iași, a fost singurul ofertant în procedura pentru realizarea lucrărilor de execuție a heliportului Spitalului Județean de Urgență „Sfîntul Ioan cel Nou” Suceava.

Investiție de 5,81 de milioane de lei (inclusiv TVA), heliportul va fi construit pe terasa spitalului, termenul contractual fiind de 15 luni potrivit fișei de date a achiziției. Din valoarea de 4.895.943,59 lei fără TVA, suma de 3.579.214,88 lei a fost estimată ca fiind necesară pentru construcții și instalații; 851.923,00 lei pentru utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj iar 17.756,16 lei pentru dotări iar lucrările de construcții si instalații aferente organizării de șantier au fost estimate la 53.688,22 lei. Diferența o reprezintă cheltuieli pentru pregătirea personalului de exploatare, probe tehnologice și teste, Proiectare (Documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/ acordurilor/ autorizațiilor (manual si proceduri de zbor pt Heliport), Verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic si a detaliilor de execuție, Proiect tehnic si detalii de executie), precum și asistenta tehnică din partea proiectantului. (D.P.)