Thursday , August 18 2022

Județul Suceava va fi reprezentat la Târgul Expo Real din Munchen

Consiliul Județean Suceava a aprobat, în ședința de miercuri, 29 iunie, participarea Județului la ediția de anul acesta a Târgului Expo Real din Munchen, Germania. „Propunerea este să reluăm participarea, să devenim activi pentru că interesul nostru este să intrăm în contact cu oameni de afaceri și cu oportunitățile de investiții pentru județul Suceava”, a precizat Gheorghe Flutur. Târgul Expo Real din Germania va avea loc în perioada 4 – 6 octombrie 2022.

Considerat a fi cel mai mare târg de investiții și proiecte imobiliare, cheltuielile pentru participarea Județului Suceava la acest eveniment – delegația fiind formată din patru persoane – au fost estimate la suma de 110.000 de lei. „Ne-am dori mai mult, dar nu suntem în cea mai fericită situație noi, în zona aceasta. Poate că relocările pot veni și dinspre Răsărit, din Ucraina. Foarte multe se discută la aceste târguri mari, iar Expo Real Munchen este unul dintre cele mai mari din lume”, a spus președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a arătat că începând din anul 2016, județul Suceava a fost prezent de patru ori consecutiv la acest târg, participarea la ultimele două ediții fiind întreruptă de pandemia de coronavirus. „Sunt niște dezavantaje a zonei noastre că nu i-am văzut să vină la Neamț sau Botoșani și n-au venit la Suceava. E lipsa autostrăzilor, dar faptul că am tot deschis curse aeriene, că se profilează autostrada nord-sud, că modernizăm celelalte căi și accesul pe Drumul Nordului sunt lucuri care dau un plus participării noastre”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că Târgul Expo Real Munchen situează România pe agenda investitorilor străini, prin activități de marketing direct în Germania și printr-o activitate susținută de presă desfășurată în Germania și România, reunind participanți din țări din întreaga lume, expozanți din rândul companiilor și instituțiilor, jurnaliști și reprezentanți ai mass-media și experți de top în programul de conferințe. „Județul Suceava prin Consiliul Județean Suceava a fost prezent în cadrul acestui târg în standul comun al României de patru ori consecutiv, începând cu anul 2016, alături de alte autorități locale și companii din România. Astfel, au fost purtate discuții directe cu zeci de investitori, atât la standul județului Suceava, cât și în cadrul conferințelor destinate României, dând posibilitatea prezentării județului, sub aspectul oportunităților de investiții tuturor celor interesați de această zonă”, a mai arătat Flutur. (D.P.)

Vezi si

Canotoarea Ionela Cozmiuc va primi titlul de cetățean de onoare al Sucevei

Campioana europeană la canotaj Ionela Cozmiuc va deveni cetățean de onoare a municipiului Suceava. Primarul …