Wednesday , December 1 2021

Județul Suceava rămâne pe ultimul loc la procentajul de vaccinați. HARTĂ după domiciliu, raportată la populația peste 16 ani

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a publicat, pe pagina sa de Facebook, o hartă a procentelor de vaccinare anti COVID-19 la nivelul fiecărui județ. Potrivit acesteia, Suceava rămâne și la jumătatea lunii mai județul cu cel mai mic număr de vaccinați, doar 13,09% din populație fiind vaccinată cu cel puțin o doză până la data de 14 mai 2021. Important este de subliniat că la alcătuirea hărții au fost luate în calcul criteriul domiciliului și cel al eligibilității la vaccinare (cei peste 16 ani).

Aproape 4 milioane de români s-au imunizat anti COVID-19 cu ambele doze de la începutul campaniei și până în prezent. În unele județe ale țării, vaccinarea a avut succes, în altele, în schimb, doar un procent mic din populaîie alegând să se imunizeze.

Potrivit hărții vaccinării făcută publică de Claudiu Năsui, cel mai bun procent de imunizare îl inregistrează Bucureștiul, cu 40,27% populație vaccinată. Capitala este urmată de județul Cluj, cu 35,73%, și de Timiș, cu 27,81% populație vaccinată.

La coada clasamentului se află Suceava, care înregistrează cea mai mică rată de vaccinare – 13,09%. Pe penultimul loc se află județul Botoșani, cu 13,42% populație vaccinată. În Giurgiu, doar 13,51% din locuitori s-au imunizat.

“Vaccinarea este calea pentru a ieși din pandemie și pentru a reveni la normal. Am avut 15 luni de coșmar, dar luminița de la capătul tunelului nu a fost niciodată mai aproape.
Aceasta este harta României după procentajul de persoane vaccinate (cu cel puțin o doză) după domiciliu, raportat la totalul populației eligibile pentru vaccinare (peste 16 ani). Deci nu contează unde s-a vaccinat o persoană, ci unde are domiciliul.
Suntem pe drumul cel bun pentru a reveni la normalitate”, a scris ministrul Claudiu Năsui pe Facebook. (O.S.)

Vezi si

Două profesoare au obținut un sprijin financiar de 10.000 de euro din mediul privat și au inaugurat prima sală de clasă SMART de la Colegiul ”Nicu Gane” Fălticeni

Dana Anton și Anca Şoldănescu au inaugurat recent această sală de clasă, care are o …