Tuesday , January 31 2023

Contract de 23,2 milioane de euro pentru achiziționarea a 50 de autobuze electrice destinate transportului metropolitan, semnat de primarul Ion Lungu

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a semnat miercuri, la București, la Directia Generală de Implementare a Proiectelor din Planul Național de Redresare și Reziliență -PNRR, în calitate de președinte al Zonei Urbane Funcționale (ZUF) Suceava, contractul de finanțare pentru achiziția a 50 de autobuze electrice, pentru transport metropolitan.

Conform primarului Lungu, valoarea contractului este de 114.483.148,06 lei (23.256.170 euro) și vor fi achiziționate 18 autobuze de 12 m și 34 de microbuze, precum și 65 de stații de încărcare.

”După semnarea contractului vom demara procedura de achiziție. Sperăm ca într-o perioadă cât mai scurtă de timp aceste autobuze să circule în transportul local din localitățile Zonei Urbane Funcționale Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu.

Reamintim că din ZUF Suceava fac parte municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Șcheia, Moara, Bosanci, Ipotești, Adâncata, Mitocu Dragomirnei și Pătrăuți. (O.S.)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …