Iohannis, videoconferință pe tema situatiei de la Suceava cu Orban, Nelu Tătaru, prefectul Moldovan si reprezentanti ai institutiilor locale

2/04/20 ora:1:07pm

La solicitarea președintelui Klaus Iohannis, joi, de la ora 16:00, va avea loc o videoconferință cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, și reprezentanți ai instituțiilor locale cu privire la situația epidemiologică de la Suceava.

În urmă cu o zi, Klaus Iohannis a semnat decretul privind retragerea decorației conferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, unde s-au infectat cu coronavirus 701 cadre medicale și pacienți, iar cel puțin 30 de persoane confirmate cu coronavirus au murit.

Miercuri seara, noua conducere a Spitalului Județean Suceava – managerul Florin Filip și directorul medical Doina Ganea – a demisionat.

Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, fusese suspendat din funcție în 26 martie, iar în locul acestuia a fost numit Florin Filip.