Wednesday , May 18 2022

Ioan Balan: Investițiile pe care le putem realiza din fonduri europene sunt cheia rezolvării pentru cele mai dificile probleme din România

Deputatul PNL Ioan Balan face apel la toate forțele politice responsabile în vederea coagulării unui consens național pe termen mediu privind utilizarea la maximă capacitate a fondurilor europene disponibile în următorii ani.

Ioan Balan, deputat, PNL, Obiectiv, Sucava
Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan

”În această perioadă extrem de dificilă, atât din punct de vedere sanitar, cât și economic, vedem cât se poate de clar ce înseamnă pentru fiecare român întârzierile care s-au produs în realizarea investițiilor majore pentru țară. Noi, liberalii, susținem de ani de zile că fără investiții nu vom putea trăi mai bine. Fără investiții în sistemul energetic național, nu vom avea facturi mai mici! Fără investiții in agricultură și în procesarea produselor agricole, nu vom avea mâncare românească, ieftină și de calitate. Fără investiții în autostrăzi și căi ferate, România se va dezvolta în continuare dezechilibrat, și se vor adânci diferențele între zonele prospere și cele mereu sărace. Fără investiții nu vom avea școlile visate de copii și spitalele pe care ni le dorim pentru îngrijirea părinților noștri. Fără investiții nu putem avea salarii ca în statele dezvoltate. Asta este realitatea!”, a declarat deputatul liberal sucevean.

Acesta a mai spus că nu că interesează pe nimeni să mai găsim vinovați sau să mai arătăm cu degetul către trecut, important fiind cum vom valorifica prezentul și viitorul, adică oportunitățile istorice de finanțare pe care ni le-a dat Uniunea Europeană, care, însumate, pot depăși 80 de miliarde de euro în următorii 6-7 ani.

„Banii aceștia sunt suficienți ca să realizăm toate proiectele de investiții și să creștem standardul de viață al tuturor românilor. De aceea, mi-aș dori ca toate forțele politice responsabile să înțeleagă importanța momentului și, în privința acestei priorități naționale, să reușim să realizăm un consens politic pe termen lung, însoțit de un efort comun, care să se simtă atât în plan național, cât și la nivelul comunităților locale”, a declarat deputatul PNL de Suceava Ioan Balan.

Vezi si

Pagube de aproximativ 400.000 de euro în urma uriașului incendiu de la o firmă de prelucrarea lemnului din Vatra Dornei

Polițiștii au continuat cercetările privind incendiul de luni de la o societate de prelucrarea lemnului …