Friday , October 7 2022

Ioan Balan cere urgentarea modernizării și automatizării trecerilor la nivel cu calea ferată în județul Suceava

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan susține, într-o interpelare adresată ministrului Transporturilor și Infrastructurii, necesitatea urgentării programului de modernizare și automatizare a trecerilor la nivel cu calea ferată în județul Suceava

Parlamentarul liberal sucevean arată că  una dintre cauzele principale ale accidentelor rutiere soldate cu victime petrecute în județul Suceava  continuă să fie lipsa investițiilor pentru modernizarea și automatizarea cu bariere a trecerilor la nivel cu calea ferată. Mai mult decât atât, starea precară a acestor treceri generează și o scădere a vitezei de circulație a trenurilor, care au restricții de viteză semnificative.

„Personal, cu ocazia dezbaterilor asupra legii bugetului de stat din ultimii ani am solicitat tuturor miniștrilor transporturilor să aloce mai multe credite bugetare pentru această componentă investițională și să accelereze lucrările de modernizare. De fiecare dată, am primit asigurări ferme că alocările bugetare acoperă în integralitate necesarul de investiții și că în scurt timp toate trecerile la nivel cu calea ferată, la nivel național, nu numai la nivelul județului Suceava, vor fi modernizate în acord cu exigențele Uniunii Europene”, afirmă deputatul Ioan Balan.

În contextul în care România are oportunitatea istorică de a accesa un volum uriaș de finanțări europene nerambursabile, atât din bugetul multianual al Uniunii Europene, cât și în cadrul mecanismului european de redresare și reziliență, parlamentarul liberal sucevean solicită ministrului Transporturilor precizări privind numărul de treceri la nivel cu calea ferată vor fi modernizate și automatizate la nivelul județului Suceava și la nivel național, în cursul anului 2022.

De asemenea, în condițiile în care cea mai mare parte a investițiilor de infrastructură din România se confruntă cu mari întârzieri din cauza piedicilor birocratice ale legislației în materie de achiziții publice și atribuiri de lucrări, deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a solicitat analizarea varientei ca   CNAIR și CFR Infrastructură  să realizeze aceste lucrări de modernizare și automatizare cu bariere a trecerilor la nivel cu calea ferată. (O.S.)

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …