Thursday , February 2 2023

Întreaga comunitate medicală, prieteni, rude, pacienți, profund îndurerați la încetarea din viață a  dr. Liliana Croitoru, fosta șefă a secției de Gastroenterologie a Spitalului Județean

Așa după cum OBIECTIV a anunțat în ediția de ieri, medicul Liliana Croitoru, fosta șefă a secției de Gastroenterologie a Spitalului Județean, a murit duminică seara, răpusă de COVID. Aceasta era internată în secția de Terapie Intensivă Covid de aproximativ două săptămâni. Ea nu era vaccinată. În afară de ea, au mai fost infectați soțul și fiul lor (ambii vaccinati) și doar acesta din urmă nu a avut nevoie de spitalizare. Soțul doctoriței Croitoru a fost externat zilele trecute din secția de Boli Infecțioase, dar din nefericire, starea de sănătate a Lilianei Croitoru, în vârstă de 75 de ani, s-a agravat, iar medicii suceveni nu au mai putut face nimic.

Fostii colegi de la Spitalul Județean Suceava au transmis ieri un mesaj în care și-au exprimat durerea și, totodată, prețuirea pentru activitatea depusă de medicul Liliana Croitoru:

“Dr.Croitoru Liliana – medic primar medicină internă și gastroenterologie, doctor în științe medicale, fost șef secție gastroenterologie la Spitalul Județean de Urgență ’’Sfântul loan cel Nou” Suceava.

Bazată pe o excelentă pregătire profesională și-a dobândit prin examene și concursuri toate titlurile, ajungând doctor în medicină, fiind recunoscută ca o personalitate de vază a gastroenterologiei.

A făcut parte din acea pleiadă de medici cu o ascensiune treptată, de la tânăr medic absolvent, până la medic primar cu dublă specialitate și doctor în științe medicale.
Acest traseu a fost bazat pe prestații și activități care au așezat-o pe o orbită de excepție a performanțelor profesionale. Fire deosebit de perseverentă, și-a fixat cu înțelepciune obiectivele, fiind capabilă de disponibilitate la efort, a urmărit realizarea lor până la atingerea deplină a scopului propus.  A avut întotdeauna excelente relații, atât pe plan profesional, cât și pe plan uman, bazate pe un comportament etic ireproșabil în relația cu pacienții, cu colegii, dar și cu societatea.
Şi-a exercitat profesia și după plecarea din spital, cu conștiință și demnitate în cadrul Policlinicii Bethesda, până la ’’întâlnirea” cu acest virus nemilos.

A plecat dintre noi în duminica zilei de 14 noiembrie 2021.

Drum lin spre stele!
Întreaga comunitate medicală, prieteni, rude, pacienți sunt profund îndurerați de pierderea distinsei dnei doctor.
Sincere condoleanțe.
Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis Spitalul Județean Suceava.

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …