Saturday , August 13 2022

Institutul Cantacuzino a confirmat că femeia de 71 de ani din Dolhasca are botulism

Din păcate, starea de sănătate a acesteia s-a deteriorat, iar prognosticul medicilor suceveni este rezervat n la Unitatea de Primire Urgențe a mai ajuns un pacient suspect de botulism. Deși gradul de suspiciune este mult mai scăzut, și acestuia i-au fost recoltate probe pentru stabilirea cu exactitate a diagnosticului. Cadrele medicale avertizeaă populația să nu consume conserve făcute în casă care au fost incorect procesate și depozitate

 Rezultatele de laborator ale Institutului Cantacuzino au confirmat că femeia în vârstă de 71 de ani din Dolhasca este infectată cu botulism. Din păcate, starea de sănătate a acesteia s-a deteriorat mult în ultimele ore, medicii fiind nevoiți să o ventileze non invaziv, prognosticul acestora în ceea ce privește evoluția stării de sănătate a pacientei fiind unul rezervat.

În cursul zilei de ieri, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean a mai ajuns un pacient suspect de botulism și chiar dacă gradul de suspiciune este mult mai scăzut comparativ cu prima pacientă, medicii i-au recoltat probe care au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru stabilirea cu exactitate a diagnosticului.

”A venit confirmarea pentru prima pacientă suspectată de botulism, care este internată în ATI. Din păcate la 48 de ore de la administrarea serului antibotulinic, starea pacientei nu s-a îmbunătățit, prezentând chiar un episod de insuficiență respiratorie severă în cursul nopții care a necesitat ventilație non invazivă. Momentan este din nou doar cu mască de oxigen dar prognosticul este rezervat. Probabil tulpina este una foarte agresivă și infecția a progresat foarte repede. Vrem să atragem atenția populației la consumul de conserve incorect procesate și depozitate, în general cele făcute acasă. Botulismul este o boală infecțioasă gravă, cauzată de o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium Botulinum, care poate determina complicații grave neurologice, cardiace, respiratorii, mergând până la deces. Ca și măsură preventivă, această toxină, poate fi distrusă prin fierberea alimentelor și apei 10 minute la 100 grade Celsius”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

O fetiță de 9 ani a ajuns la spital, după ce o mașină s-a răsturnat la Dorna Arini

Vineri seara, în jurul orei 19.30, un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile pe  …