Inspectorii sanitari au dat 48 de amenzi luna trecută pentru nerespectarea măsurilor de prevenție împotriva COVID 19

reportersite
14 august 2020, 6:30

Inspectorii sanitari au făcut 431 de controale, în cursul lunii trecute, în contextul respectării măsurilor de prevenție împotriva Covid 19. Mai exact, au fost 291 de unități din domeniul alimentar, aplicându-se 40 de sancțiuni contravenționale constând într-un avertisment și 39 de amenzi, în unități de alimentație publică. ”Două amenzi au fost din categoria retaileri și 38 la unități din categoria sector servicii, în valoare totală de 28.000 lei”, a precizat medicul Dinu Sădean, director general al DSP Suceava. Au mai fost verificate și 105 unități sanitare și 19 unități de cazare, fiind aplicate acestora din urmă, șapte amenzi, în ­va­loare de 3.500 de lei, o amendă fiind dată la un hotel iar alte șase la pensiuni.

DSP, Suceava, sediu

Tot în cursul lunii trecute au fost amendați și doi administratori de piscine, pentru că nu se respectau regulile de distanțare socială. Aceștia au plătit, în total, suma de 10.000 de lei.

Inspectorii sanitari suceveni au verificat în cursul lunii iulie, 932 de agenți economici, controale care au fost împărțite ăn două categorii, aliment și nona­liment. ”În obiectivele din categoria nonaliment, inspectorii din cadrul S.C.S.P. au efectuat un număr total de 641 controale, pentru neconformitățile constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale, constând într-un avertisment și 17 amenzi în ­va­loare totală de 26.100 lei. În obiectivele din categoria aliment, inspectorii din cadrul S.C.S.P. au efectuat un număr total de 291 controale. Pentru deficiențele constatate în unitățile alimentare controlate, au fost aplicate 67 amenzi în valoare totală de 60.800 lei”, a completat medicul Dinu Sădean, director general al Direcției de Sănătate Publică Suceava. (Cristina RUŞTI)

reportersite