Friday , May 24 2024

Inspectorii DSP au dat luna trecută amenzi în valoare de peste 25.000 de lei

Au fost controlate unități de învățământ cât și spitale pentru a se constată dacă sunt respectate toate măsurile în vigoare, pentru limitarea efectelor pandemiei. Inspectorii sanitari au soluționat și 22 de sesizări venite din partea sucevenilor

În luna septembrie, inspectorii sanitari din cadrul DSP Suceava au desfășurat 446 de acțiuni de control, în urma neconformităților constatate s-a aplicat un număr de 8 sancțiuni contravenționale, constând în amenzi în valoare totală de 25.100 lei.

În obiectivele din categoria nonaliment inspectorii din cadrul S.C.S.P. au efectuat un număr total de 366 controale, pentru neconformitățile constatate fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale constând în amenzi, în valoare totală de 13.100 lei. ”Controalele efectuate în obiectivele din categoria nonaliment au cuprins: 3 controale în unități de turism, fiind aplicată 1 amendă în valoare de 1.000 lei; 5 controale la unități din categoria mediu; 149 controale la categoria biocide, fiind aplicată 1 amendă în valoare de 10.000 lei; 101 controale în unități de învățământ, fiind aplicate 2 amenzi în valoare totală de 2.100 lei; 44 controale în unități sanitare fără paturi; 22 controale la unități sanitare cu paturi și 42 controale vizând activitatea de colectare, depozitare și de neutralizare a deșeurilor periculoase”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Printre neconformitățile depistate a fost lipsa certificatelor de instruire privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, lipsa produselor biocide destinate dezinfecției veselei, nerespectarea prevederilor specifice de notificare și avizare pentru produsele care sunt supuse acestor proceduri.

În obiectivele din categoria aliment inspectorii din cadrul S.C.S.P. au efectuat un număr total de 80 controale. Pentru deficiențele constatate în unitățile alimentare controlate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale constând în amenzi, în valoare totală de 12.000 lei. ”Controalele efectuate în obiectivele din categoria aliment au cuprins: 1 control la producători primari; 2 controale la producători și ambalatori; 39 controale la retaileri; 34 controale în unități din sectorul servicii și 4 controale la producători primari care vând direct consumatorului final iar neconformitățile constatate au fost neasigurarea de către angajatori din orice domeniu de activitate a examinărilor medicale, prin medicii de medicina muncii; comercializarea produselor alimentare care nu respectă limitele la care acestea devin nerecomandate preșcolarilor și școlarilor; nerespectarea regulilor de igienă individuală în tot timpul programului de lucru de către personalul din sectorul alimentar”, a completat Gabriela Băncilă.

În decursul lunii septembrie 2021 au fost rezolvate, cu respectarea prevederilor legale în vigoare 22 sesizări. Activitatea de inspecție desfășurată de către personalul S.C.S.P. a fost completată cu efectuarea a 51 acțiuni de îndrumare și consultanță și două acțiuni comune cu alte autorități.

Conform planului de acțiuni tematice național au fost efectuate controale privind controlul respectării prevederilor legale în vigoare în unitățile de învățământ preuniversitar, privind verificarea cabinetelor de medicină școlară, privind monitorizarea numărului de paturi libere și ocupate ATI COVID pe perioada pandemiei COVID-19, iar conform planului tematic de control județean au fost efectuate controale privind verificarea respectării legislației în vigoare în piețele agroalimentare din mediul urban și rural, precum și în unitățile alimentare care operează în perimetrul acestora. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …