Thursday , September 29 2022
Breaking News

Inspectorii CAS au dat amenzi de peste 500.000 de lei de la începutul acestui an

Au fost sancționați medici de familie pentru nerespectarea programului de lucru. Patru medici specialiști care își desfășoară activitatea în ambulatoriul de specialitate au raportat spre decontare servicii medicale pe care nu le-au efectuat. Au fost reziliate contractele încheiate  cu CAS Suceava în cazul unui medic de familie, a patru medici specialiști din ambulatoriul de specialitate clinic și al unui furnizor de servicii medicale paraclinice

casa asigurari sanatateA [800x600]

De la începutul acestui an, inspectorii din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Suceava au efectuat 63 de acțiuni de control, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 531.989,98 lei. “In trimestrul I 2016, activitatea de control la furnizorii de servicii medicale s-a desfășurat în baza Planului de control pe anul 2016, avizat de Direcția Generală Monitorizare, Control și Antifraudă a CNAS București și aprobat de către Președintele Director General al CAS Suceava. Au fost efectuate un număr de 63 acțiuni de control, din care 49 acțiuni de control tematic și 14 acțiuni de control operativ”, a declarat Anda Sălăgean, director în cadrul CAS Suceava. Au fost astfel, 22 de verificări la cabinetele medicilor de familie, nouă acțiuni de control la medicii specialiști din ambulatoriul de specialitate clinic, alte nouă verificări la furnizorii de servicii medicale paraclinice, patru acțiuni de control la medicii dentiști. Tot de la începutul anului, inspectorii CAS au verificat și activitatea desfășurată de șase unități spitalicești din județ, iar la furnizorii de servicii medicale de recuperare-reabilitare a avut loc o singură acțiune de control. Dintre farmaciile din județ care au încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, doar 12 au fost verificate de la începutul acestui an. “Principalele probleme identificate în cursul acțiunilor de control au fost: nerespectarea programului de lucru prevăzut prin contract cu CAS Suceava în cazul a șapte medici de familie, un medic specialist și doi medici dentiști, nerespectarea protocoalelor de prescriere a medicamentelor în cazul a 19 medici de familie, dar și neintroducerea în sistemul informatic a prescripțiilor medicale off-line, în termen de 30 de zile de la data prescrierii, în cazul a opt furnizori de servicii medicale”, a completat Anda Sălăgean.
Inspectorii CAS au mai descoperit servicii medicale raportate eronat, în cazul a doi medici dentiști, al unor medici de familie și medici specialiști, precum și rețete compensate sau gratuite prescrise pentru afecțiuni acute sau subacute, pentru asigurați, pe perioada internării acestora în unități medicale spitalicești din județ. Aceste controale au scos la iveală și faptul că patru medici specialiști care își desfășoară activitatea în ambulatoriul de specialitate au raportat spre decontare servicii medicale pe care nu le-au efectuat niciodată. “S-a dispus, de asemenea, în urma acestor controale, măsura de reziliere a contractului încheiat cu CAS Suceava în cazul unui medic de familie, a patru medici specialiști din ambulatoriul de specialitate clinic și al unui furnizor de servicii medicale paraclinice”, a încheiat Anda Sălăgean, director în cadrul CAS Suceava. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Patru gospodării din Dragoșa – Frumosu cuprinse de un incendiu pornit de la un cablu electric defect (FOTO)

Pompierii militari de la subunitățile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrătorii …