Friday , April 19 2024

Înmatriculările de autovehicule noi din Europa au scăzut cu aproape 17% în iulie

Inmatriculari auto
.
Înmatriculările de autovehicule noi din Europa au scăzut cu aproape 17% în luna iulie, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, reduceri severe fiind înregistrate în Germania, Italia, Spania, Marea Britanie şi Franţa, iar tendinţa riscă să se accentueze, potrivit La Tribune.

Datele La Tribune acoperă 30 de state europene şi fac referire la înmatriculările de automobile şi autovehicule comerciale uşoare. Declinul indicatorului este sever în Elveţia (6%), Franţa (9,3%), Marea Britanie (10%), Spania (23%), Italia (25,4%) şi Germania (28,6%), menţionează publicaţia.
În statele din Europa Centrală, înmatriculările au coborât cu 13%.
“Piaţa se rostogoleşte. Tendinţa riscă să se accentueze din cauza stopării diverselor programe guvernamentale de stimulare a pieţei. Acest an nu va avea nimic catastrofal, comparativ cu media ultimilor zece ani”, notează publicaţia. Analiştii anticipează o scădere a pieţei auto europene de 7-9% în acest an.
Reducerea înmatriculărilor din luna iulie a afectat mai puţin constructorii auto germani Daimler (-2,3%) şi BMW (2,9%), deoarece aceştia au profitat puţin anul trecut de primele de casare. Dintre producătorii auto generalişti, Nissan (-6,4%) şi Renault (7%) au înregistrat cele mai bune performanţe, cel din urmă datorită succesului Dacia.
Rezultate foarte slabe au avut, în special, Ford, General Motors, Fiat, Toyota şi Honda.
Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) nu publică vara date referitoare la evoluţia pieţei auto

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …