Tuesday , September 27 2022

Infectări cu Covid-19 după mai multe întruniri religioase într-un sat din Vaslui la care au participat și penticostali din Suceava

Trei cazuri au fost confirmate cu noul Covid-19 într-un sat din județul Vaslui, după mai multe întruniri organizate de membrii cultului penticostal din localitate.

„Acum avem 3 persoane depistate pozitiv, două persoane adulte și o minoră în vârstă de 15 ani. Au mai fost recoltate probe și așteptăm rezultate”, a declarat, pentru Mediafax, primarul comunei Gîrceni, Sorin Scutelnicu.

Primarul consideră că totul ar fi pornit după mai multe adunări religioase care au început în perioada 17-19 martie și care au avut loc în satul Racovița, un sat izolat din comuna Gîrceni. Întrunirile religioase nu au fost anunțate și au fost făcute la mai multe persoane acasă.

Se pare că simptomele au apărut după acele întruniri, iar în rândul participanților au fost și persoane venite din județul Suceava.

Marți, toți membrii cultului se află în izolare la domiciliu. Ar fi vorba despre aproximativ 40 de persoane adulte, plus copiii acestora. Autoritățile locale îndeamnă la calm pentru a putea depăși situația.

„Îndemn la calm, pentru că în situații de criză numai cu calm și cu gânduri pozitive putem depăși situația asta.” – a mai spus primarul.

Potrivit conducerii DSP Vaslui, ieri ancheta epidemiologică este în desfășurare. (Mediafax)

Vezi si

LUNGU: Grădinița de la Colegiul ”Mihai Eminescu” va fi dată în funcțiune pe 1 decembrie 2022, iar cea din Ițcani, de la Școala 7, până pe 30 iunie 2023

După ce recent au fost date în funcțiune 2 grădinițe cu program prelungit pe fonduri …