Saturday , September 23 2023

 Individ cu un permis fals, “cumpărat de un amic, într-un bar din Belgia”, prins băut la volan la Moara Carp

Duminică seara, la ora 22:45, pe str. Ion Irimescu de pe raza satului Moara Carp, comuna Moara, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca Volkswagen. Conducătorul autoturismului a oprit după aproximativ 200 de metri de la locul efectuării semnalului. La volan se afla T. Ionuț, care a înmânat  cartea de identitate, certificatul de înmatriculare al vehiculului, o poliță RCA și un permis ce părea a fi emis de către autoritățile din România. Deoarece T. Ionuț emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În momentul verificării elementelor de siguranță a permisului de conducere înmânat, lucrătorul de poliție care a efectuat controlul documentelor a constat faptul că acesta nu prezintă unele elemente de siguranță, cerând sprijinul ofițerului de serviciu din cadrul Poliției Municipiului Suceava pentru verificarea documentului  în bazele de date.  În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul respectiv nu figurează în bazele de date ale Poliției Române ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie.

În momentul în care T. Ionuț a semnat bonul printat de etilotest, s-a constat faptul că semnătura de pe bon este diferită față de cea din permisul de conducere, acesta fiind și momentul în care bărbatul a recunoscut faptul că permisul de conducere înmânat este unul fals și că l-a cumpărat în timp ce se afla în Belgia de la „un prieten”. El a susținut faptul că prietenul respectiv a cumpărat permisul de pe internet în timp ce se afla la un bar în Belgia, declarându-i verbal că nu va avea probleme cu poliția, cu toate că nu a susținut nicio probă teoretică sau practică în România sau în Belgia.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere,  fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. (O.S.)

Vezi si

Biroul Electoral Permanent va funcționa în afara municipiului Suceava

Prefectura a reluat „în regim de urgență” procedura de identificare a unor spații, inclusiv aparținând domeniului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *