Wednesday , February 8 2023

Încep simulările examenelor naționale. Luni are loc prima probă pentru Bacalaureat, pe 4 aprilie pentru Evaluarea Națională

La simularea examenului de Bacalaureat de săptămâna viitoare sunt înscriși 5.807 liceeni, iar simularea Evaluării Naționale este organizată pentru 6.727 elevi de clasa a VIII-a

”Probele de examen din cadrul simulărilor se vor desfășura la nivelul fiecărei unități de învățământ. Avem 12.534 de elevi înscriși pentru simularea Bacalaureatului și a Evaluării Naționale”, a precizat inspectorul școlar general Grigore Bocanci. Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, însă prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, acestea pot fi trecute în catalog.

Săptămâna viitoare încep sesiunile de simulare a examenelor naționale, iar la nivelul județului Suceava sunt înscriși peste 12.000 de elevi. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, simularea examenelor naționale este organizată pentru 6.727 elevi de clasa a VIII-a și 5.807 elevi de clasa a XII-a și a XIII-a. Anul trecut, simularea Evaluării Naționale a fost organizată pentru 5.364 elevi, iar cea a Bacalaureatului pentru 5.908 liceeni.

”Probele de examen din cadrul simulărilor se vor desfășura la nivelul fiecărei unități de învățământ. Avem 12.534 de elevi înscriși pentru simularea Bacalaureatului și a Evaluării Naționale”, a precizat inspectorul școlar general Grigore Bocanci.

Simularea examenului de Bacalaureat 2022 începe luni, cu proba la Limba și literatura română. Proba la Matematică sau Istorie este programată să aibă loc marți, 29 martie, fiind urmată, miercuri, de proba la Disciplina la alegere a profilului și specializării. Simularea examenului susținut de elevii de clasa a XII-a se va finaliza joi, 31 martie, cu proba la Limba și literatura maternă. Afișarea rezultatelor, care se comunică elevilor, va avea loc în data de 14 aprilie. În sălile de clasă, elevii au acces până la ora 8.30. De la ora 9.00 se deschid plicurile cu subiecte. Elevii sunt așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe fiecare clasă. Liceenii vor avea la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor la fiecare probă, iar elevii de clasa a VIII-a vor trebui să rezolve cerințele primite în cel mult două ore.

Simularea Evaluării Naționale începe pe 4 aprilie, cu proba la Limba şi literatura română. A doua zi va avea loc proba la Matematică, iar pe 6 aprilie va fi susținută proba la Limba maternă. Elevii de clasa a VIII-a care vor susține testările vor afla rezultatele în data de 14 aprilie.

Conform procedurii, rezultatele la simulări sunt discutate individual cu elevii, prin dezbateri la nivelul clasei, în ședințe cu părinții, în consiliul profesoral, pentru măsuri de îmbunătățire a performanțelor școlare. Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, însă prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, acestea pot fi trecute în catalog. (Oana NUȚU)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …