Thursday , October 6 2022

Încasările bune la veniturile proprii ale Primăriei Suceava au scăpat municipalitatea de datorii

Incasările la venituri proprii au crescut la 57,84 milioane de lei, faţă de circa 48 de milioane de lei în 2017, fiind o creştere de 19,34% primarie suceava nov 2016 -1

Încasările totale în primele trei luni ale anului, la Primăria Suceava, au fost în sumă de 76,4 milioane de lei, cu doar 0,29% mai mult faţă de anul trecut. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susţine însă că acest aspect abordat fără o analiză detaliată nu este relevant. Edilul a spus că anul trecut în veniturile totale erau incluse şi fondurile destinate pentru salariile personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, iar în acest an acestea nu se mai dau prin bugetul local. Ulterior, edilul a spus că acestea aveau o pondere de circa 8%.

Din punctul de vedere al lui Ion Lungu, relevantă este creşterea încasărilor la veniturile proprii, nu şi la sumele defalcate din bugetul de stat şi date cu destinaţie specială primăriilor, cum a fost cazul prezentat mai sus. Ion Lungu a precizat că încasările la „venituri proprii” au crescut la 57,84 milioane de lei, faţă de circa 48 de milioane de lei în 2017, fiind o creştere de 19,34%.

„Am putut face plăţi mai importante: la începutul anului aveam datorii de 37 de milioane de lei, acum avem 6,5 ­mi­lioane de lei. Practic, sunt datorii curente. Primăria nu mai are datorii restante la data de 31 decembrie 2017”, a declarat primarul.

La impozitul pe clădiri s-a încasat cu 27 la sută mai mult în 2018, iar la impozi­tul pe teren cu 4,8 la sută mai mult. (D.P.)

 

Vezi si

CSU din Suceava a pierdut fără drept de apel la Constanța

CSU din Suceava a pierdut la scor, 25-37 (9-20), meciul disputat miercuri seară, pe terenul …