Monday , October 3 2022

Încărcătură suplimentară de 3,7 mc de lemn, depistată la un camion care avize de transport doar pentru 46 mc

Miercuri, la ora 11:50, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, au fost sesizați cu privire la  faptul că  un camion cu remorcă este supraîncărcat cu lemn, circulând din direcția Cacica spre Păltinoasa. În urma sesizării, polițiștii au oprit pentru control ansamblul format din autoutilitara marca MERCEDES, împreună cu  remorc, care se deplasa pe DN2E, pe raza  comunei Cacica.

Camionul transporta cantitatea de 19,3902 mc lemn rotund, pentru care deținea avizul de însoțire, iar remorca  transporta cantitatea de 26,7296 mc lemn rotund, pentru care deținea aviz.

Deoarece existau suspiciuni în ceea ce privește gabaritul depășit al cantității încărcate, motiv pentru care, s-a procedat la solicitarea sprijinului reprezentanților ISCTR, care s-au prezentat la fața locului și i-au solicitat conducătorului auto să se deplaseze în comuna Dărmănești, pentru a se efectua cântărirea în vederea stabilirii daca s-a depășit masa maximă admisă. Şoferul a refuzat acest lucru, fiind sancționat contravențional de către lucrătorii ISCTR  cu amendă  în sumă de 6.000 lei. Totodată lucrătorii ISCTR au sancționat societatea transportatoare cu amendă în sumă de 500 lei .

A fost solicitată intervenția  lucrătorilor din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, care au descărcat ansamblul de vehicule și în urma inventarierii încărcăturii s-a constatat că în camion se afla cantitatea de 1,4446 mc lemn rotund specia molid în plus  față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.  În remorcă a rezultat cantitatea de 2,2964 mc lemn rotund specia molid în plus  față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire, rezultând o cantitate totală  suplimentară față de cea din aviz de 3,741 mc.

Şoferul a fost amendat, iar lemnul fără acte a fost confiscat.

Vezi si

Sunați la 112 dacă ați văzut acest bărbat!

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a persoanei dispărute POPESCU CEZAR VASILE, de 41 …