Sunday , December 4 2022

Incălzirea în municipiul Suceava va fi furnizată de pe 15 octombrie

 Lungu - 8 oct 2013

“Aici sunt mai multe condiţionări şi în primul rând este cea ca populaţia să îşi plătească datoriile. Am spus că nu mai suportă nimeni cheltuielile şi pierderile de la Termica, iar cei care rămân la sistemul centralizat de termoficare trebuie să plătească”, a declarat primarul Ion Lungu 

Furnizarea energiei termice în sistem centralizat va începe pe 15 octombrie, în municipiul Suceava. Majoritatea preşedinţilor şi administratorilor asociaţiilor de proprietari care au fost prezenţi la şedinţa de ieri dimineaţă de la Primăria municipiului reşedinţă de judeţ au fost de acord cu propunerea primarului Ion Lungu ca funrnizarea încălzirii în muncipiul Suceava să fie începută de pe data de 15 octombrie. Peste 60% din cei prezenţi la şedinţa de ieri au răspuns afirmativ la propunerea primarului Ion Lungu, atunci când acesta a propus ca data de începere a furnizării căldurii să fie la mijlocul acestei luni.
„Principala discuţie cu asociaţiile de proprietari a fost legată de data începerii furnizării energiei termice în municipiul Suceava. Am stabilit ca în jurul datei de 15 octombrie să fie acest lucru. Bineînţeles, în funcţie de cum evoluează starea vremii”, a declarat primarul Ion Lungu. După cum a explicat acesta, este posibil ca furnizarea încălzirii să fie făcută mai întâi noaptea. De menţionat că la şedinţa de ieri a luat parte şi directorul general al SC Termica SA Suceava, Ovidiu Dumitrescu, potrivit căruia există şi posibilitatea ca încălzirea pe timp de noapte să fie furnizată în jurul datei de 12 octombrie, dacă sunt întrunite condiţiile de legalitate.
Pe de altă parte, primarul Sucevei a atras atenţia că nu mai poate fi cauţionat în niciun fel comportamentul unor cetăţeni care refuză să plătească în mod constant cheltuielile cu încălzirea. “Aici sunt mai multe condiţionări şi în primul rând este cea ca populaţia să îşi plătească. Am spus că nu mai suportă nimeni cheltuielile şi pierderile de la Termica, iar cei care rămân la sistemul centralizat de termoficare trebuie să plătească”, a declarat primarul Ion Lungu. Potrivit primarului, de la bugetul local a fost ajutată în primele zile ale acestei luni societatea suceveană de termoficare cu suma de un milion de lei care ar trebui să fie alocată către E.On în contul unei rate la gazul metan. Potrivit primarului Ion Lungu, populaţia ar trebui să plătească mai mult, în aşa fel încât Termica din încasările făcute de la asociaţiile de proprietari să poată să aibă cu ce să mai achite cinci sute de mii de lei la E.On, conform graficului asumat. (D.P.)

Vezi si

Foresta a încheiat anul cu o remiză la Bacău

Foresta a încheiat anul cu o remiză, scor 1-1, înregistrată sâmbătă, pe terenul celei de-a …