Saturday , September 24 2022

In tot județul Suceava, doar 5 cereri de înscriere în clasa I pentru copiii care au împlinit 7 ani, dar nu au urmat clasa pregătitoare

gradinita


De la Inspectoratul Județean Suceava au fost trimise spre aprobare către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Stiințifice doar 5 cereri de înscriere pentru copiii care împlinesc 7 ani până la data de 1 august 2016 inclusiv, care nu au urmat anterior cursurile clasei pregătitoare, a declarat ieri, 11 martie 2016, purtătorul de cuvânt al acestei instituții, inspectorul Cezar Anuței.
Ministerul a urmărit atent în această perioadă cazurile privind soluționarea cererilor depuse în vederea aprobării, care oferă posibilitatea înscrierii în clasa I a acestor copii, publicând un grafic al situației pe ultimii ani. La nivel național, numărul acestor situații se află în regres vizibil, anul acesta înregistrându-se doar 486 de cereri de aprobare pentru anul școlar 2016-2017, față de 2.901 în anul școlar precedent.
Cele mai multe cereri de aprobare au fost înregistrate în județele Caraș-Severin (38), Dolj (29) și Bacău (27), iar cele mai puține în județele Brăila, Olt și Satu Mare (câte 2), respectiv Tulcea (1).
În perioada imediat următoare, părinții vor fi înștiințați de către Inspectoratele Scolare Județene și unitățile de învățământ, care vor urma proceduri speciale de înscriere. “Dacă într-o unitate de învățământ numărul cererilor depuse de părinți este mai mare decât numărul locurilor disponibile, înscrierea în clasa I se va face în perioada 11 – 16 martie 2016, conform unei proceduri specifice elaborate de Inspectoratul Scolar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, având prioritate criteriul apartenenței la circumscripția școlară”, se arată în comunicatul Ministerului. (C.S.)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …