Sunday , February 5 2023

În cursul săptămânii trecute s-au înregistrat 14 cazuri de gripă

11 pacienți au fost internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. S-a înregistrat din nou o creștere a cazurilor de gripă, față de săptămâna precedentă, când au fost șase pacienți  

În ultima săptămână s-a înregistrat din nou o creștere a numărului sucevenilor care au ajuns la medic din cauza gripei, numărul sucevenilor diagnosticați crescând de la șase, la 14 cazuri. 11 dintre pacienți au prezentat forme grave ale bolii și au fost internați la secția de Boli Infecțioase a spitalului sucevean. Cele mai multe cazuri, și anume cinci, s-au înregistrat printre persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani. În rândul copiilor cu vârsta între 5 și 14 ani și între doi și patru ani, au fost câte trei cazuri. Printre sucevenii trecuți de 65 de ani, cei cu vârsta între 50 și 64 de ani, cât și în rândul nou-născuților, cu vârsta de până într-un an, a fost câte un singur caz.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat și 1.859 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare.  Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, respectiv 697 de cazuri. În rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost diagnosticați 380 de suceveni. La copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani au fost 355 de cazuri de îmbolnăviri. În rândul nou-născuților, cu vârsta până într-un an, au fost 198 de cazuri, iar în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani au fost 125 de cazuri. Cele mai puține cazuri de infecții ale căilor respiratorii au fost înre­gistrate în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, și anume 104 îmbolnăviri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 47 au fost internați pentru tratament de specialitate.

În cursul săptămânii trecute, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 425 de cazuri de pneumonii, iar 118 pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, și anume 93 de cazuri, urmând copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, cu 72 de cazuri. În rândul nou-născuților, au fost identificate 68 de cazuri de pneumonie, iar în rândul persoanelor cu vârsta între 15 pi 49 de ani, au fost 67 de cazuri. Cele mai puține cazuri de pneumonie au fost printre sucevenii cu vârsta între 50 și 64 de ani, și anume 60 de cazuri. (C.R.)

 

Vezi si

Ministrul Sănătății le reamintește medicilor: Solicitarea de bunuri materiale sau bani pentru un act medical, intolerabilă, constituie faptă penală 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că este “absolut inacceptabil” ca medicii să ceară …