Monday , February 6 2023

În acest an școlar, IȘJ Suceava a înregistrat cea mai mare rată de ocupare a posturilor didactice prin concurs

”Am reușit să ocupăm 531 dintre posturile didactice vacantate pentru acest an școlar cu calificați, cadre didactice care au obținut note peste 7, dar și peste 5 la examenul de Titularizare. Astfel am atins cea mai mare rată de ocupare a posturilor didactice prin concurs”, a declarat inspectorul școlar general adjunct al IȘJ, Ioan Puiu. Potrivit informațiilor oferite de IȘJ Suceava, din totalul celor 1.542 de posturi scoase la concurs, au fost ocupate 1.132, pe parcursul etapelor din cadrul mișcării personalului didactic. Restul de posturi s-au ocupat prin concurs la nivelul școlii.

Încă din primăvara anului trecut, echipa de inspectori instalată la conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava în ultima lună a anului 2019 atrăgea atenția asupra numărului mare de necalificați din școlile din județ, în baza unor statstici efectuate la finalul primului semestru al anului școlar 2019-2020. Inspectorul școlar general adjunct pentru managementul resurselor umane, Ioan Puiu, își asumase misiunea de a scăpa învățământul județean de cea mai mare parte a personalului necalificat care predă în școli.

La mai bine de o lună de la începerea actualului an școlar, statisticile sunt, în mare parte, puse la punct, iar concluzia anunțată de IȘJ Suceava, prin vocea inspectorului Puiu, este că s-a înregistrat cea mai mare rată de ocupare a posturilor didactice prin concurs. ”Numărul total al necalificaților nu îl am încă, deoarece o parte a posturilor scoase la concurs pentru anul școlar 2020-2021 au rămas neocupate în urma finalizării etapelor din cadrul mișcării personalului didactic. Sunt vreo 400 de posturi s-au ocupat prin concurs la nivelul școlii, care se organizează, conform procedurii, după data de 1 septembrie. Dar am reușit să ocupăm 531 dintre posturile didactice vacantate pentru acest an școlar cu calificați, cadre didactice care au obținut note peste 7, dar și peste 5 la examenul de Titularizare. Astfel am atins cea mai mare rată de ocupare a posturilor didactice prin concurs”, a declarat inspectorul școlar general adjunct al IȘJ, Ioan Puiu.

Potrivit informațiilor oferite de IȘJ Suceava, din totalul celor 1.542 de posturi scoase la concurs, au fost ocupate 1.132, pe parcursul etapelor din cadrul mișcării personalului didactic. În ceea ce privește încadrarea personalului didactic în acest an școlar, 68 de profesori care au obținut note peste 7 la Titularizare au fost angajați cu contract pe perioadă nedeterminată, iar 463 cadre didactice cu note peste 5 au fost angajați pe posturi cu contract pe perioadă determinată. Dintre aceștia, 325 sunt candidați care au susținut concursul de Titularizare în acest an. Restul până la 463 au fost încadrați pe post în alte etape ale mișcării personalului didactic, cum ar fi detașări, continuitate sau rezolvarea restrângerilor de activitate.

”Anul acesta am reușit mai multe performanțe în ceea ce privește mișcarea personalului didactic. Am avut cea mai bogată ofertă de posturi scoase la concurs, și anume 1.542, față de cele 400-500 din alți ani. Am avut procente de promovare foarte mari la Titularizare și Definitivat. Dar, cel mai important, consider eu, este că, în acest an, am înregistrat cea mai mare rată de ocupare a posturilor didactice prin concurs, cu personal didactic calificat”, a concluzionat Ioan Puiu, inspector școlar general adjunct în cadrul IȘJ Suceava. (Oana NUȚU)

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …