Ieri au declarat Spitalul Județean CENTRU COVID. Azi sunt internați acolo 600 de bolnavi, îngrijiți de un medic oftalmolog și un medic neurolog. Pacienții nu au mai primit tratamentul complet de trei zile

2/04/20 ora:7:45am

Plaquenil, unul dintre medicamentele folosite în schema de tratament anti-Covid 19, lipsește de săptămâna trecută. In Centrul de Covid Suceava sunt miercuri internați peste 600 de pacienți, supravegheați de un medic oftalmolog și un medic neurolog. Nu se fac externări, deoarece fișa de externare ar trebui semnată de un medic infecționist, iar toți medicii suceveni din această specialitate au fost diagnosticați pozitiv cu Covid-19.

 

 Haosul de la Spitalul Județean Suceava se adâncește de la zi la zi. Se fac internări pe bandă rulantă, dar nu se externează niciun pacient. S-a ajuns în această situație din cauza lipsei medicilor infecționiști, iar pentru a putea fi externat, un pacient trebuie evaluat de un medic din această specialitate, care să-și pună parafa pe fișa de externare.

Astăzi, în pavilioanele de la Spitalul Vechi sunt internați peste 600 de pacienți diagnosticați cu Covid-19, supravegheați și monitorizați de un medic oftalmolog și de un medic neurolog. Aceștia urmează îndeaproape sfaturile medicului infecționist Monica Terteliu, șefa secției de Boli Infecțioase, care se află sub tratament, la domiciliu, după ce a fost diagnosticată pozitiv cu Covid-19. Nici schema de tratament nu este completă, bolnavii primind de cel puțin trei zile tratament incomplet. Plaquenil lipsește în continuare.

Medicii se plâng și de lipsa de organizare. ”Nu avem manager. Nu avem director medical. Poate doar pe hârtie. Nu iese nimeni din birou să vadă ce se întâmplă în spital. Nu este o listă de gărzi. Se lucrează haotic”, susține un medic sucevean. Numărul internărilor aproape s-a dublat în ultimele 24 de ore. De la 20-30 internări pe zi s-a ajuns la 60 de internări într-o zi. (Cristina RUȘTI)