Friday , December 2 2022

Harșovschi „nu mai e misogin”?! Așa l-a felicitat Lungu pe viceprimarul liberal pentru că a propus-o la conducerea viitoarelor ședințe ale Consiliului Local pe Teodora Munteanu

Următoarele trei ședințe lunare ale Consiliului Local Suceava vor fi conduse de actualul viceprimar USR Teodora Munteanu. Ea îl va înlocui pe liberalul Adrian Arămescu, cel care a condus ultimele trei ședințe ale deliberativului local. Propunerea de a fi conduse următoarele trei ședințe de către viceprimarul USR Teodora Munteanu vine din partea celuilalt viceprimar, liberalul Lucian Harșovschi și a fost făcută la ședința de miercuri, 30 iunie a Consiliului Local al municipiului reședință de județ.

Momentul în sine, altminteri o banală formalitate, obligatorie însă, nu ar fi o mare sau deosebită știre dacă nu exista reacția inedită a primarului liberal Ion Lungu. „Dați-mi mie șansa să îl schimb pe domnul Arămescu!”, a spus Lucian Harșovschi. După ce ușor ironic l-a întrebat edilul șef pe subalternul său dacă vrea să fie el la conducerea ședințelor iar viceprimarul – deși având experiență în acest domeniu – a răspuns negativ, a propus-o pe Teodora Munteanu, adăugând despre actualul președinte de ședință că „îi trebuie un concediu” și făcând ușor complice cu ochiul.

Față de această propunere edilul a avut cuvinte de apreciere, dar maniera glumeață în care a pus problema față de viceprimarul Lucian Harșovschi a lăsat fără replică „audiența”: „În sfârșit te-ai maturizat și tu! După atâția ani nu mai ești misogin!”. Probabil mai obișnuit decât alții cu glumele nu tocmai sărate ale șefului său, Lucian Harșovschi a zâmbit și părea sincer vesel că a făcut o astfel de glumă șeful său. Ba chiar s-a uitat zâmbind și la Teodora Munteanu care, la rândul ei, părea că zâmbește sub masca de protecție pe care o purta regulamentar.

Inițial, social-democratul Dan Ioan Cușnir părea că vrea să ia cuvântul – probabil să facă o altă propunere pentru conducerea ședințelor – dar a renunțat. Cu 14 voturi pentru și opt abțineri, proiectul de hotărâre a fost adoptat. Menționăm că a fost vorba de proiectul cu nr. 23 pe ordinea de zi a ședinței CL Suceava din data de 30 iunie, urmare a votului viceprimarul Teodora Munteanu va fi președinte de ședință în lunile iulie, august și septembrie ale acestui an. (D.P.)

 

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …