Thursday , February 2 2023

Hala de lactate și spațiile administrative nu au fost incluse în proiectul de modernizare a pieței George Enescu

Modernizarea pieței agroalimentare din cartierul din George Enescu – proiect ale cărui lucrări sunt într-o fază avansată de derulare și care prevăd inclusiv o parcare subterană – nu va aduce însă în mod complet o piață nouă. Cel puțin nu prin proiectul ale cărui lucrări sunt în derulare. Ce-i lipsește, totuși, noii piețe agroalimentare din respectivul cartier sucevean, pe care majoritatea cetățenilor o cunosc ca fiind „Piața Mică”? Ei bine, nici mai mult nici mai puțin decât un sediu pentru administrație, alături de o hală nouă pentru produsele lactate. Lucrările la piața agroalimentară fiind într-un stadiu destul de avansat, s-a considerat că merită a fi rezolvat și inconvenientul legat de lipsa unui sediu nou și a unei hale pentru lactate.

Ca atare, având în vedere că realizarea documentației la faza de studiu de fezabilitate nu este foarte scumpă, s-a procedat legal optându-se pentru varianta cumpărării directe. Și de la cine se poate cumpăra studiul de fezabilitate decât … de la cel care a realizat și proiectul de modernizare a pieței agroalimentare: firma DON PROIECT SRL. Este vorba despre un studiu pentru o Hală lactate cu spații administrative și comerciale (P+M) în Piața Agroalimentară George Enescu care se pare că va avea în total o suprafață de până la 1800 mp. Cel puțin așa rezultă din datele publicate actualmente în SEAP. Valoarea estimată pentru aceste servicii este de 25.100 lei fără TVA.

Este însă de precizat că procedura de achiziție directă a respectivului serviciu a fost inițiată pe data de 24 martie și termenul limită până la care Primăria să accepte încheierea contractului cu  DON PROIECT SRL este 29 martie. (D.P.)

 

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …