Tuesday , October 4 2022

Guvernatorul Cernăuților mulțumește Sucevei pentru sprijin în perioada de război

„Războiul a dovedit cât de bine este să ai un vecin bun. Mulțumesc, George Flutur, pentru ajutor și sprijin!”, este mesajul transmis de șeful administrației regionale de stat Cernăuți, Serhiy Osachuk, pe contul de Facebook al instituției pe care o conduce.

Postarea având titlul „Serhiy Osachuk s-a întâlnit cu președintele CJ Suceava, George Flutur” a fost încărcată în seara de miercuri, 9 martie, alături de o fotografie în care Flutur și Osachuk apar împreună strângându-și prietenește mâna.

Cu o oră mai devreme, pe contul de Facebook al administrației regionale de stat Cernăuți apăruse o altă postare laudativă la adresa ajutorului pe care ucrainenii l-au primit de la vecinii români. „Locuitorii comunității Voloca împreună cu rudele și prietenii din România au colectat medicamente pentru compatrioții noștri care sunt în frunte. Vă mulțumim tuturor pentru solidaritate și asistență reciprocă”, se preciza în postarea respectivă. Comuna Voloca este situată în bazinul superior al râului Siret și al afluenților săi, fiind alcătuită din satul cu același nume (uneori apare cu numele Voloca pe Derelui, având peste 95% din cei aproximativ 3.000 de locuitori de etnie română) și încă două sate ceva mai mici ca număr de locuitori.

De asemenea, în sursa citată s-a menționat că în prima parte a zilei de miercuri au plecat de la centrul umanitar amenajat la compleul sportiv Olympia din Cernăuți produse și bunuri esențiale în regiunea Mykolaiv (aceasta este denumirea ucraineană a regiunii situată la gura de vărsare a Bugului în Marea Neagră și a cărei denumire a intrat în uz în limba română după varianta rusă, Nikolaev – n.red.), iar cu o zi mai devreme la Nijin. (D.P.)

 

Vezi si

4 șoferi reținuți de polițiștii suceveni într-o singură zi

 Duminică în jurul orei 03:20, un bărbat  în vârstă de 28 de ani, din localitatea …