Friday , February 3 2023

Gospodării inundate la Frasin, după aversele de ieri

inundatii [800x600]

La 20 de case din Plutoniţa, Frasin şi Valea Seacă le-au fost indundate beciurile, grădinile şi curţile. Pentru evacuarea apelor aduse de micul diluviu, pompierii au intervenit cu aproape toate autospecialele de la Garda de Intervenţie din Gura Humorului

Ploile abundente de ieri au produs pagube serioase în judeţul Suceava, în condiţiile în care au fost făcute publice avertizări meteorologice cu o zi înainte. Cele mai multe pagube s-au produs pe teritoriul administrativ al oraşului Frasin, unde pârârul Suha a ieşit din matcă şi a inundat mai multe gospodării. Potrivit colonelului Cristian Hociung, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în satele Plutoniţa şi Doroteea din oraşul Frasin la un număr de 8 gospodării au fost inundate beciurile, garajele, curţile şi grădinile. In centrul oraşului, alte trei imobile au fost inundate la subsol, curţile şi grădinile fiind de asemenea acoperite de ape.
Intr-o altă zonă a oraşului Frasin, denumită “Valea seacă” alte cinci case au avut de suferit de pe urma ruperii de nori de ieri după amiază, apa intrând în locuinţele oamenilor. Cel puţin alte cinci gospodării din Frasin au avut de suferit după ce grădinile şi curţile au fost inundate.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a intervenit, potrivit colonelului Cristian Hociung, cu toate utilajele pe care le are la dispoziţie Garda de intervenţie Gura Humorului – o autospecială cu motopompă şi un autocamion cu motipompă transportabilă dar şi un echipaj compus din 11 pompieri, pentru a elimina cât mai repede cu putinţă efectele micului diluviu de la Frasin. (N.R.)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …