Sunday , September 25 2022

Gică Popescu, principalul punct de atracţie al Cupei “Moş Crăciun”

Popescu

In cele două zile petrecute la Suceava, fostul internaţional român a împărţit autografe şi tricouri, s-a pozat alături de copii, iar ieri a oficiat una dintre festivităţile de premiere ale competiţiei. Organizatorii l-au primit cu “mascaţii”, cu vin fiert şi viţel la proţap. Popescu a profiat de vizita făcută în nordul Moldovei pentru a discuta cu reprezentaţii cluburilor din zonă despre proiectul pe care vrea să-l implementeze în fotbalul românesc dacă câştiga alegerile pentru preşedinţia FRF

Gică Popescu a fost principalul punct de atracţie al ediţiei din acest an a Cupei “Moş Crăciun”. Ajuns la Suceava încă de sâmbătă, fostul internaţional român a fost luat cu asalt de copii imediat ce şi-a făcut apariţia în sala Liceului cu Program Sportiv, unde preţ de aproape o oră a acordat autografe şi s-a fotografiat alături de cei prezenţi.
Odată scăpat din raza blitzurilor aparatelor foto, fostul lider al Generaţiei de Aur s-a deplasat la restaurantul Brădet, unde a avut o întâlnire formală cu reprezentaţii cluburilor din nordul Moldovei. Cu această ocazie, Gică Popescu şi-a prezentat proiectul pe care vrea să-l implementeze în fotbalul românesc în cazul în care va câştiga viitoarele alegeri pentru preşedinţia FRF. Astfel, printre cei care au stat cu “Baciul” la masa discuţiilor s-au numărat Cornel Sfaiter (preşedinte FC Botoşani), Dumitru Moldovan (preşedinte Rapid Suceava), Manuel Costache (manager Bucovina Rădăuţi), Vespazian Colban (antrenor FCM Dorohoi), Mirela Năstacă (preşedinte Armonia Fălticeni) şi Ioan Radu (director Liceul cu Program Sportiv Suceava).
“Am vrut să profit de această ieşire pentru discuta cu reprezentanţii cluburilor afiliate la FRF. Am discutat doar lucruri generale, despre proiectul pe care vreau să-i iniţiez şi am rămas plăcut surprins să văd că au răspuns prezent atât de multe cluburi”, a spus Gică Popescu.
Popescu a precizat că are un proiect pe opt ani pentru Federaţia Române de Fotbal. “O să-mi prezint programul exact la începutul lunii ianuarie. In prima fază, îl vom trimite cluburilor prin poştă, după care voi veni personal să discut cu fiecare reprezentant în parte. Eu cred că este programul de care are nevoie în acest moment fotbalul românesc. Este un proiect ce se întinde pe opt ani de zile, pentru că nu se pot schimba lucrurile atât de radical într-un timp scurt”.
N Primit cu “mascaţi”, vin fierf şi viţel la proţap
După discuţia cu tentă electorală purtată în spatele uşilor închise cu reprezentanţii cluburilor cu drept de vot la viitoarele alegeri de la FRF, fostul internaţional a luat parte la masa festivă organizată cu ocazia Cupei “Moş Crăciun”. In aceaiaşi seară de sâmbătă, Gică Popescu a asistat şi la un scurt spectacol al obiceilor de iarnă, sindrofie nocturnă de la care nu au lipsit “mascaţii”, vinul fief sau viţelul la proţap.
Duminică, Gică Popescu a oficiat festivitate de premiere de la sala LPS, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi de prefectul Florin Sinescu. Fostul internaţional a împărţit copiilor diplome, cupe, medalii, iar celor care s-au remarcat în mod special câte un tricou al naţionalei cu autograf şi numele său pe spate. In schimb, organizatorii Cupei Moş Crăciun i-au oferit lui Popescu o plachetă de lemn cu chipul său, scuptată de Toader Ignătescu.
De altfel, Gică Popescu a ţinut să laude modul în care, de şapte ani încoace, Ciprian Anton reuşeşte să organizeze un turneul de o asemenea anvergură la Suceava. “Mă bucur că am avut posibilitatea să ajung. Astfel de acţiune, care reunesc sute de copii, trebuiesc scoase în evidenţă, trebuiesc promovate”, a spus fostul “tricolor”.
Pe lângă Gică Popescu, la alegerile pentru şefia FRF, ce vor avea loc pe 5 martie 2014, şi-au mai anunţat candidatura până acum fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu şi fostul fotbalist Marcel Puscaş.

Vezi si

DSP a primit 31.100 de doze de vaccin antigripal

Medicii de familie din județ se pot prezenta la sediul Direcției de Sănătate Publică pentru …