Friday , April 26 2024

Gheorghe Lazăr susţine că încă nu s-a decis dacă va mai concura pentru postul de şef al ISJ

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct şi director de CCD va avea loc în perioada 11 – 20 martie 2015 . Inscrierea candidaţilor se va face în perioada 18 – 23 februarie 2015 u dosarele se depun la Inspectoratul Scolar Judeţean Suceava

gheorghe_lazar_isj_suceava [800x600]


Concursul pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct şi director de Casă de Corp Didactic va avea loc în perioada 11 – 20 martie 2015. Inscrierea candidaţilor se va face între 18 şi 23 februarie 2015, iar dosarele se depun la sediul Inspectoratului Scolar Judeţean Suceva.
Gheorghe Lazăr a fost numit în funcţia de inspector general în luna mai a anului 2012 , iar pe parcursul a peste doi ani acesta a fost la conducerea învăţământului sucevean, unde se află şi în prezent, până la desfăşurarea concursului pentru postul de inspector gene-ral. Zâmbitor, Gheorghe Lazăr a afirmat că are tot timpul să se decidă dacă va participa sau nu la concurs, ba chiar , încercând să fie ironic, a spus că va anunţa presa în momentul în care îşi va depune dosarul, dacă va concura. “Am tot timpul să ma decid dacă voi parti-cipa la concurs sau nu. Poate voi participa, poate nu, însă dacă am să mă decid să particip, voi transmite presei acest lucru în momentul în care îmi voi depune dosarul. Am dreptul acesta, nu?”, a declarat Gheorghe Lazăr, inspector general al Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava.
Cristian Cuciurean, inspectorul general al ISJ din perioada precedentă lui Gheorghe Lazăr, contactat telefonic, a declarat că nu va participa la concurs pentru aceeaşi funcţie, însă când se va organiza concursul pentru directorii din învăţământul preuniversitar, se va înscrie cu siguranţă.
Amintim că la concursul pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct şi director de Casă de Corp Didactic poate candida personalul didactic care îndeplineşte condiţiile: este membru al corpului naţional de experţi în managementul educţional, este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, iar la data concursului nu a împlinit vârsta standard de pensio-nare.
Concursul cuprinde trei probe, şi anume: evaluarea curricumului vitae, susţinerea, în 30 de minute, a unui test grilă, utilizând calculatorul precum şi susţinerea interviului în faţa comisiei de concurs. Punctajul maxim pentru fiecare probă este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a fiecărei probe de concurs este de 35 de puncte.
Candidaţii trebuie să se conformeze regulamentului de participare pentru a nu fi descalifiaţi. Declaraţiile neconforme cu realitatea, frauda şi orice tentativă de fraudă vor fi sancţionate cu eliminarea din concurs precum şi informaţiile false cuprinse în curriculum vitae sau în declaraţiile pe propria răspundere dovedite după finalizarea concursului conduc la invalidarea acestuia. (I.G.N.)

Vezi si

Transport ilegal de lemn, depistat de polițiști la Crucea

Miercuri seara, la ora 19.40, pe drumul forestier Bârnărel, pe raza comunei Crucea, polițiștii au …