Thursday , February 9 2023

Gheorghe Flutur speră că Suceava va avea cel mai mare număr de proiecte aprobate prin PNDL

Din județul Suceava au fost depuse 560 de proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de peste 600 de milioane de euro  

flutur conf de presa 16 aug 2016

Din județul Suceava au fost depuse un număr de 560 de proiecte spre finan­ța­re prin Programul Național de Dezvol­tare Locală (PNDL), a anunțat pre­ședintele Consiliului Județean Su­cea­va, Gheorghe Flutur.  Valoarea pro­iectelor depuse depășește suma de 600 de milioane de euro. El speră că județul nostru va avea anul acesta cel mai mare număr de proiecte aprobate în cadrul PNDL.

„Îmi exprim speranța că Ministerul Dezvoltării Regionale va da undă verde acestor proiecte. Județul Su­cea­va a rămas în urmă în ultimii ani și avem nevoie de astfel de investiții”, a spus Flutur. El a declarat că extrem de importante sunt cele 224 de proiecte depuse pentru modernizarea și reabi­li­tarea de unități școlare, cu o valoare de 80 de milioane de euro. Seful administrației județene a subliniat că aceste inves­tiții sunt extrem de importante având în vedere că unitățile școlare respective trebuie să obțină autorizațiile sanitare și din partea ISU Suceava pentru a putea funcționa. Președintele CJ Su­ceava a arătat că în județul nostru este nevoie în continuare de investiții în aducțiuni de apă și canalizare, având în vedere că în momentul de față doar 23% din populație este conectată la rețelele de canalizare și 32% la cele de apă curentă. „Prin proiectele depuse prin PNDL și cele care sunt depuse prin PNDR ar urma ca beneficiarii de servicii de apă și ca­nalizare să se dubleze, ajun­­­gând la 62% la apă și 47% la canalizare”, a spus Flutur. El a adăugat că alte proiecte importante ar fi și cele de electrificare și iluminat public depuse de mai multe localități.

„Județul Suceava are cele mai multe unități administrativ teritoriale din țară, este al doilea județ ca suprafață și al șaselea ca populație, un județ în care ani de zile s-a investit foarte puțin, motiv pentru care cred că cei care vor evalua proiectele depuse vor ține seama de toate aceste aspecte. De asemenea, vreau să amintesc și de faptul că în prezentarea pe care i-am făcut-o președintelui Româ­niei,  Klaus Iohannis, la vizita recentă din județul Suceava, am venit cu foarte multe argumente cu privire la nevoia de investiții din județ. Si, din câte știu, Suceava este printre județele cu cele mai multe proiecte depuse și îmi exprim speranța că vom avea cel mai mare număr de proiecte aprobate”, a declarat președintele CJ Suceava, care a ținut să le mulțumească primarilor suceveni și echipelor acestora care au lucrat la depunerea de proiecte PNL, îndemnându-i în același timp că continue în susținerea unui program intens de investiții în județ.

Printre proiectele importante depuse spre aprobare prin PNDL, se numără  drumurile de la Mălini la Borca, Panaci – Bilbor, Frasin la Broșteni, dar și la amenajarea Sălii Unirii din Palatul Administrativ. (N.R.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …

4 comments

  1. Conducerea Municipiului Suceava nu a fost in stare sa construiasca spatii necesare pentru Eliberarea actelor de identitate, permiselor de conducere auto si inmatriculari auto .Este ceva suspect ca de mai multi ani toate trebuie sa plateasca chirie la Iullius Moll.

  2. Inainte de alegerile parlamentare,ne promiteai fel de fel de proiecte. chiar si terminarea centurii. Au trecut alegerile,s-a terminat si centura. Dane un ex.de ce s-a realizat de cand esti la consilil judetean.

  3. Doar hartii si promisiuni! Praf in ochi! Nimic nu se materializeaza!

  4. dati-va demisia

    Bucovina mereu este lasata la urma, numai ei Sud-istii au tot ce si-au dorit, si-si doresc! Asta si din cauza ca parlamentarii nostri sunt fricosi si nu se implica.
    De ce ii mai votam!?